Foto: EPA-EFE/WILL OLIVER

Britanski teniser Džejmi Mari rekao je kako očekuje da će ovogodišnji Vimbldon biti otkazan, prvi put od 1945. godine.

Organizatori Vimbldona u sredu će održati sastanak na kome će razgovarati o turniru, a brojni britanski mediji preneli su da se očekuje otkazivanje zbog pandemije koronavirusa.

Rolan Garos je već odložen za septembar i biće teško naći termin za Vimbldon. Sezona na travi traje šest nedelja, tokom leta, kada su dani duži pa mogu da se produže mečevi do kasno uveče.

PROČITAJTE JOŠ

„Mislim da će im biti teško da pomere turnir iz brojnih razloga, pošto onda morate da se sudarite sa ostalim turnirima. Za sada je i dalje na rasporedu. Čak i to što je duži dan, kako odmiče svaka nedelja, imaćemo manje svetla. Na Vimbldonu se igra do devet ili 10 uveče. Svi čekaju odluku, pošto je to naredni veliki turnir u kalendaru u ovom trenutku“, rekao je Mari za radio BBC.

Dvostruki osvajač Vimbldona u mešovitom dublu privikava se na specifičnu situaciju i izolaciju.

„Drugačije je. Navikli smo da stalno putujemo, da budemo u različitim gradovima svake nedelje… Kada dođe petak ili subota i počnete da igrate za velike nagrade na kraju turnira, čak i tada ste psihički spremni da idete na naredni turnir, pošto ste tako programirani“.

Mari je sedmostruki grend slem šampion, a 2007. godine u paru sa Jelenom Janković je osvojio upravo Vimbldon.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram