Foto: EPA-EFE/WILL OLIVER

Čelnici Vimbldona ozbiljno razmatraju mogućnost odlaganja ili čak otkazivanja takmičenja u Londonu.

Nedugio pošto se pojavila spekulacija da postoje mali izgledi da se turnir održi prema utvrđenom kalendaru, od 29. juna do 12. jula, stiglo je i saopštenje zvaničnika turnira.

„Potvrđujemo da razmatramo sve opcije oko održavanja turnira 2020. uključućući tu i odlaganje ili otkazivanje turnira, a sve kao rezultat pandemije koronavirusa“.

„U klubu planiramo od januara, sarađujemo blisko sa Vladom Velike Britanije i zdravstvenim institucijama, kako bismo pratili njihove savete i razumeli mere koje donosi Vlada, kao i to kako bi pandemija mogla da se odrazi na nas. Sve naše misli su uz one koje je pogodila ova kriza“.

PROČITAJTE JOŠ:

„Hitan sastanak Glavnog odbora AELTC je zakazan za narednu nedelju i dotle ostajemo u bliskom kontaktu sa Teniskom federacijom, kao i sa ATP, WTA, ITF i ostalim grend slem turnirima. Pripreme za šampionat trebalo bi da krenu u aprilu“.

„U ovom momentu, na osnovu saveta koje smo dobili od zdravstvenih institucija, imamo jako malo vremena da organizujemo šampionat zbog specifičnosti naše podloge, tako da odlaganje nije bez specifičnog rizika i poteškoća. I formalno je odbačeno da se turnir održi bez prisustva publike“.

„Takođe, sledeći instrukcije Vlade, svi tereni u teniskom i golf klubu su zatvoreni i sve fizičke operacije su svedene na minimum kako bi se održavala trava i bezbednost na posedu kluba“, stoji u saopštenju Vimbldona.

Da će sednica Glavnog odbora kluba biti održana naredne nedelje potvrdio je i izvršni direktor AELTC Ričard Luis.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram