Foto: Tanjug/AP Photo/Hamish Blair

Novak Đoković je ubedljivo savladao Aslana Karaceva sa 6:3, 6:4, 6:2 i tako obezbedio 28. grend slem finale u karijeri. Mats Vilander, nekada prvi teniser sveta, još jednom je nahvalio partiju našeg asa.

Mats Vilander, analitičar „Eurosporta“, objasnio je zbog čega je zastrašujuće igrati protiv najboljeg tenisera sveta u finalu Melburna (Novak je do sada slavio u svim osam mečeva za trofej u Australiji).

PROČITAJTE JOŠ

„Izgledao je veoma sveže i koncentrisano, pogotovo što je igrao protiv nekog ko je tako nisko rangiran i to po prvi put. Verovatno je to bilo zbog toga što se osećao mnogo bolje. Zna da je pred ciljnom linijom u nedelju i biće teško pobediti ga. Danas se u njegovoj igri nije video ni trag povrede. Nijednog momenta nisam mislio o tome, kao što sam prethodnih dana. Čak i u tom drugom setu kada se Karacev sa 5:1 vratio na 5:4, Novak je dobio set 6:4. Nema slabosti kod njega, servira sjajno u važnim poenima i to će mu najviše značiti. U stanju je da servira asove na brejk poenima, a to je Novak o kojem gotovo nikad ne pričamo“, poručio je Vilander.

Tim Henman, nekada četvrti teniser sveta, objasnio je šta je bio ključ trijumfa Đokovića protiv ruskog kvalifikanta.

„Intenzitet igre kod Đokovića bio je pravi znak koliko respektuje protivnika. Karacev je već napravio nekoliko iznenađenja i Đoković je odmah hteo da stavi do znanja da on neće biti u toj grupi. Nije pravio mnogo neiznuđenih grešaka sa osnovne linije, nametnuo je autoritet u meču jer je Karacev počeo da igra zaista dobro za svoje prvo polufinale. Ipak, Novak je zgrabio konce meča od samog početka“, zaključio je Henman.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar