Viktor Troicki
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Viktor Troicki, selektor Srbije, pokušao je sve da okrene na šalu, ali je ovaj potez i te kako primećen.

Predstavnici VADA (Svetska antidoping agencija) su se pojavili niotkuda pre meč sa Velikom Britanijom u četvrtfinalu Dejvis kupa i tražili da testiraju sve predstavnike Srbije.

Da, sve jer su se zbunuli i umalo testirali Troickog!

PROČITAJTE JOŠ

Ne samo da je bio to delikatan trenutak kada igrači pokušavaju da se koncentrišu za najbitnije mečeve, već je činjenica da se ne obaziru na to i da ne znaju ko je koji igrač posebna bruka.

„Još nisam uradio kompletnu doping kontrolu, tek treba da dam krv. Za 20 i više godina moje karijere mi se nikad nije desilo da sat i po pre meča treba da idem na doping kontrolu. Nisam verovao da su doneli takvu odluku i zato sam imao kraću raspravu sa ljudima iz antidoping agencije. Imam svoju rutinu, ne treba mi takvo ometanje, da mi uzimaju urin i krv, da razmišljam mogu li u tom trenutku da dam urin. Nelogična situacija i odluka. Rekli su mi da je jedan od važnih razloga te odluke to što bi se kasno završilo, pa da nam daju više vremena za odmor, ali bio je dan pauze. Ljudi iz antidoping agencije ne bi da ostaju do kasnih sati, to je bio drugi razlog“, rekao je Đoković.

Nije protiv testiranja, baš naprotiv. Ipak, trebalo bi da to bude prateći deo sporta, a ne da zauzima tako osetljiv trenutak.

„Podržavam da se testiram ja ili bilo ko drugi – ako treba sto puta, nije problem, ali ne pred meč. Kad završim, dođite, testirajte, nisam video nikakav razlog ni logiku, ali to je što je – sad ću da vadim krv, ali nadam se da će da promene takve odluke. Sramno je to što su uradili. Interesantno je i da je VADA privatna kompanija, trebalo bi da se povede diskusija da li bi trebalo da u okviru teniskog ekosistema imamo svoju agenciju, a ne da se angažuje neko sa strane… Verovatno će se pogrešno protumačiti, ali ovo je nečuveno, postoje neke granice i razumevanje, a oni se ponašaju kao da ništa ne razumeju šta se ovde događa, da je sport u pitanju, nego samo „hajde, šta ti je to, daš krv, piškiš”, rekao je Đoković na konferenciji za novinare.

Troicki je ostao šokiran zbog scene koja se desila pred meč – nisu bili sigurni da li treba da testiraju Miomira Kecmanovića ili Troickog ili njega.

„Pomešali su me sa Kecmanović, toliko o njihovom radu svog posla. Prišao mi je i nema zezanja, u mom slučaju nema zezanja“, rekao je Troicki aludirajući na to da je ranije bio suspendovan zbog toga što tri puta nije izašao na ovo testiranje.

BONUS VIDEO Novak Đoković doneo pobedu Srbiji