Rodrigo
Foto: EPA-EFE/Antonio Lacerda

Brazilski fudbaler Rodrigo rekao je da su ga vređali na rasnoj osnovi na društvenim mrežama posle rasprave na terenu sa Argentincem Lionelom Mesijem u utakmici u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2026. godine.

Argentina je u sredu u Rio de Žaneiru pobedila Brazil sa 1:0, a početak utakmice bio je odložen pola sata zbog nereda navijača i intervencije policije. Rodrigo i Mesi su na terenu imali žučnu raspravu, a brazilski fudbaler rekao je da je na društvenim mrežama dobio poruke sa emotikonima majmuna i banana.

PROČITAJTE JOŠ

„Moje društvene mreže bile su preplavljene uvredama. Ako ne radimo ono što oni žele, ako se ne ponašamo onako kako oni misle da bi trebalo, ako nosimo nešto što ih nervira, ako ne pognemo glave kada nas napadaju, ako zauzimamo mesta onima koji misle da su samo njihova, rasisti će pokazati njihovo kriminalno ponašanje“, naveo je Rodrigo na Instagramu, preneo je BBC.

„Rasisti su uvek na dužnosti. Ali nemaju sreće. Nećemo prestati“, dodao je Rodrigo.

Mesi se raspravljao sa Rodrigom i kapitenom Brazila Markinjosom pre nego što je nekolicina argentinskih igrača pokušala da smiri situaciju kada su počeli neredi na Marakani.

Posle pola sata odlaganja, utakmica je počela, a Brazil je pretrpeo prvi poraz u kvalfikacijama za Svetsko prvenstvo na domaćem terenu.

BONUS VIDEO Maradona – fudbalski čarobnjak iz Buenos Ajresa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar