Foto: EPA-EFE/Peter Foley

Poljski teniser Hubert Hurkač eliminisan je u drugom kolu US opena i napravio je jedno od najvećih i neprijatnijih iznenađenja.

Foto: Promo
Foot:Nova.rs

Hubi je došao na turnir kao 17. teniser planete, a ispao je od 123. igrača na ATP listi Džeka Drejpera sa 6:2, 6:4, 7:5.

PROČITAJTE JOŠ:

Prilično glatko je poražen za dva sata i devet minuta igre, pa je Drejper otišao dalje na megdan Majklu Mou koji je eliminisao Džona Iznera u pet setova.

Hurkač je imao osam asova, duplo više od protivnika, a nijednu dvostruku servis grešku, naspram pet koliko je napravio Drejper. I to je otprilike sve gde je bolji bio poljski igrač.

Ostalo mu nije išlo naruku, servise nije realizovao tako dobro, a primetno je bio lošiji posebno na drugom servisu.

Lošije je riternirao, a napravio je čak 49 neiznuđenih grešaka, što je u poređenju sa 22 koliko je imao Drejper jednostavno previše.

Džek je već u prvom gemu meča napravio brejk, u petom ga je duplirao za 4:1 i od tog trenutka više nije bilo problema u tom delu igre.

I u drugom setu je razvoj situacije bio identičan, s tim što je Hurkač u tom delu igre uspeo da vrati jedan brejk za 5:3.

Treći set je bio i najneizvesniji jer Hurkač nije od starta ulazio iz minusa, ali je u 11. gemu pretrpeo brejk, pa je Drejper overio trijumf i prošao dalje.

BONUS VIDEO: Novak Đoković demolirao Milera za prolaz u drugu rundu US Opena

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar