Foto: AP Photo/Andrew Medichini

Godine ga stižu, ali on ne popušta

Sten Vavrinka ima 38 godina, ali još uvek ne želi da ode u penziju. Umesto toga ima jasan cilj koji želi da ostvari, a nedavno je bio veoma blizu da do njega i stigne.

Legendarni Švajcarac uskoro bi trebalo da se vrati u 50 najboljih na svetu, u Sinsinatiju je pobedio Brendona Nakašimu u prvom kolu, a nedavno je igrao i finale turnira u Umagu, koje je izgubio.

PROČITAJTE JOŠ:

„Korak po korak, napredujem, imam poverenja u ovo što radim. Naravno da bih voleo da budem još bolje rangiran, naravno da bih voleo da osvajam turnire, ali kada se u mojim godinama vratite na teren sve je komplikovano“, rekao je Vavrinka.

I dalje je maksimalno posvećen tenisu, iako je imao četiri operacije.

„Uvek je cilj isti, ako želim da napredujem, moram da radim veoma naporno. Ponekad imam dugoročne ciljeve, ali najvažnije je šta ćeš sutra uraditi. Disciplina uvek mora da postoji“.

PROČITAJTE JOŠ:

U drugom kolu Sinsinatija čeka ga težak okršaj sa Frensisom Tijafoom.

„Veoma sam uzbuđen jer smo odlični prijatelji. Uvek ga zavitlavam da je on veliki as, ali više ne mora da mi na to odgovori. Imali smo mnogo sjajnih bitaka“.

Otkrio je i zbog čega je plakao nakon finala u Umagu.

„Mnogo volim tenis, zato sam bio mnogo nervozan u finalu i zaplakao na kraju. Imao sam šanse, bio sam veoma blizu. Još me proganja onaj bekhend na brejk lopti u prvom setu. Jedan od mojih ciljeva je da osvojim još jednu titulu pre odlaska u penziju. Zato mi je finale u Umagu bilo tako važno. Međutim, ne gubim nadu, idem u dobrom pravcu, sve bolje igram“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar