EPA-EFE/YOAN VALAT

Niko mu nije ravan

Feliks Ože Alijasim i dalje nije izašao iz rezultatske krize, ali je u Sinsinatiju dobio makar jedan meč i to protiv Matea Beretnija u prvom kolu.

Cele sezone Kanađanin igra ispod prepoznatljivog nivoa, a glavni razlog za krizu bila je povreda kolena.

PROČITAJTE JOŠ:

„Glavni razlog je povreda kolena zbog koje dugo nisam mogao da pružim maksimum. enis je postao veoma fizički sport i spremnost je jedan od najvažnijih segmenata. Svi najbolji teniseri mnogo brinu o pripremljenosti, fleksibilnosti, pokretljivosti. Pogledajte Novaka, šta sve on radi kako bi i dalje bio kompetitivan. On je najbolji primer, njega slede svi mladi teniseri. Svi želimo da budemo spremni za duge poene, da imamo dovoljno snage“, rekao je Feliks.

Iako je i dalje u seriji loših rezultata, ne vidi rešenje u smeni trenera. Njegov trener je Frederik Fontan, a često radi i sa Tonijem Nadalom.

„Ne verujem da je rešenje u smeni. Oko mene su isti ljudi sa koji su me prošle godine doveli do vrha. Ja sam glavni krivac i do mene je da pronađem rešenje“.

Uveren je da će se uskoro vratiti na pravi put.

„Nisam daleko od svoje najbolje verzije. Na treninzima sve ide kako treba, nedostaje mi samo da se još malo popravim u mečevima. Pobede i samopouzdanje koje samo one donose najviše mi treba sada“.

Feliks je ispao od Adrijana Manarina u drugom kolu Sinsinatija, a sada mu preostaje da se što bolje spremi za US Open, iako ga verovatno do tada čeka veliki pad na ATP listi.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar