Novak Đoković je savladao Kevina Andersona sa 6:3, 6:3, 6:3 u drugom kolu Vimbldona, a meč su obeležili padovi i povremena nervoza najboljeg tenisera sveta.

PROČITAJTE JOŠ

Srpski teniser je bez većih problema slomio otpor igrača iz Južnoafričke Republike.

Ipak, možda i veći problem Novaku od rivala sa druge strane mreže bilo je stanje trave na „Centralnom terenu“. Đoković se više puta okliznuo, pao, a onda nervirao nakon tih situacija.

Đoković je morao da se izvija kada god bi padao, kako se ne bi ozbiljnije povredio.

U jednom momentu je svima zastao dah kada je Novak proklizao najpre levom, pa desnom nogom, ali na sreću uspeo je da se pridigne.

Novak je kontrolisao meč u svakom momentu, napravio je brejkove kada je bilo neophodno i tako relativno lako slomio otpor „bombardera“ iz Južnoafričke Republike.

Uglavnom smo gledali kratke poene zbog dobrih servisa i vinera, ali je bilo nekoliko zaista fantastičnih poena, poput Novakovog loba.

U sledećem kolu Novak igra protiv boljeg iz duel Sepija i Kudle, a taj susret bi trebalo da počne ove srede od 17.05.

Duel Đokovića i Andersona mogli ste da pratite iz gema u gem u blogu uživo na Nova.rs.

Treći set: Đoković – Anderson 6:3, 6:3, 6:3

5:3 Đokovićev brejk i urlik

Đoković je došao do tri brejk lopte, a onda je kamera pokazala publika koja je bila u neverici. Držali su se za lice i nisu mogli da veruju da bi uskoro mogli da vide kraj. Odservirao je Anderson dva asa, a onda je Novak sjajnim poenom stigao do brejka. Proslavio je to urlikom u kameru.

4:3 Đoković osvaja gem sa nulom

Još jednom je Srbin sjajno servirao, pa Anderson nije uspeo ni da zapreti rivalu.

3:3 Anderson uzvraća

U tim trenucima smo gledali pravu servis-volej igru koja je karakteristična za travu. Oba tenisera su pravila razliku nakon servisa, a onda izlazila na mrežu. Bio je ovo pravi mali povratak u raniji period.

Novak Đoković Vimbldon
Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

3:2 Dva mirna servis gema

Najpre Anderson, a kasnije i Đoković su osvojili servis gem bez preterane drame.

2:1 Novak potpuno miran

Srpski teniser nastavlja da blista, pa ni u jednom momentu ne dozvoljava rivalu da se približi.

1:0 Sigurno, bez problema

Novak je otišao na pauzu između dva seta, otišao je do toaleta, a kada se vratio nastavio je gde je stao i razbio Andersona.

Đoković je trenutno jedini teniser na svetu koji ima više od 90 odsto pobeda na ATP turu (28-3) u 2021. godini.

Drugi set: Đoković – Anderson 6:3, 6:3

6:3 Sjajno!

To bi bilo to! Anderson je potonuo gotovo potpuno i ne uspeva da parira Đokoviću. Samo u ovom gemu je napravio dve neiznuđene greške.

5:3 Potvrda sa nulom

Đoković nastavlja da igra u visokom ritmu, a Anderson ne uspeva da pronađe rešenje. Ovog puta je Đoković vezao četiri poena i lako upisao novi gem.

4:3 Brejk Đokovića!

Dugo se čekalo, a onda je usledio brejk na fantastičan način. Novak je imao tri brejk lopte, propustio je prvu, a onda je usledio lob preko 2,03 metra visokog Južnoafrikanca.

Novak Đoković
EPA-EFE/NEIL HALL

3:3 Anderson polako pada

Odlučio je Novak da odservira u telo Južnoafrikanca i tako napravi prednost. U ovom gemu smo videli i najduži poen na meču, a očekivano pripao je Đokoviću.

2:3 Anderson sjajno servira

Visoki teniser je uspeo da odservira sjajno i da osvoji još jedan gem.

Kevin Anderson
Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

2:2 Bez previše drame

Novak je uspeo da osvoji još jedan gem, ali Anderson ima sve bolje riterne.

1:2 Anderson osvaja gem posle velike borbe

Visoki teniser pokazuje zbog čega je dva puta igrao grend slem finala. Novak preti, ali ne uspeva da napravi novi brejk.

Novakov pad ostavio navijače u neverici

U jednom momentu je Đoković proklizao na travu, izgubio je balans, a obe noge su mu proklizale. Ovi padovi već počinju da ga nerviraju, a navijačima je na trenutak stalo srce. Ipak, Novak se pridigao, pa iako je bio nervozan mogao je da nastavi.

Novak Đoković Vimbldon Kevin Anderson
Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

1:1 Siguran Novak

Srpski teniser je izgubio tek jedan poen u ovom gemu i rutinski stigao do novog gema. U tim trenucima su obojica držala sopstveni servis.

0:1 Anderson se izvukao

Stigao je Đoković i do brejk lopte, ali je Anderson odservirao as. Nakon duže razmene na mreži, „bombarder“ iz Južnoafričke Republike je uspeo da osvoji ovaj gem.

Prvi set: Đoković – Anderson 6:3

6:3 To je to! Gotov je prvi set

Đoković je napravio brejk, a onda sigurnim servisima potvrdio osvajanje seta. Anderson ne uspeva da pronađe odgovor na udarce srpskog asa.

5:3 – Bravo! Brejk Novaka

Dugo smo čekali da Đoković izvrši presing na rivala, a onda je uspeo da napravi brejk bez da mu dozvoli da osvoji i poen.

Novak Đoković
Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

3:3 – Silan servis.

Greši Anderson iz forhenda, ali nikako da popusti na servisu kojim stiže do 40:15. Drugim servisom Anderson tera Novaka na grešku i uzima i treći gem bez mnogo muka.

3:2 – Igralo se na razliku…

Drži Đoković procenat prvog servisa iznad 80 posto. Kada cilja ovako precizno, protivnik nema odgovor. Tako je bilo do 40:15, a onda je sa dve greške u razmenama predao dva poena Andersonu do 40:40. Usledila su dva servis-vinera za lagano završen gem.

Novak Đoković
Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

2:2 – Opet kliza Novak.

As, pa neiznuđena greška i onda nova dva snažna servisa, Anderson je već na 40:15 i ušao je u ritam. Novak je jednim drop-šotom i lobom uspeo da uzme još jedan poen za 40:30. Anderson je gem uzeo tako što se kod servisa Đoković okliznuo.

2:1 – Prva neugodna situacija.

Jedna mreža Đokovića i jedan sjajan ritern Andersona doveli su Srbina u malo neugodnu situaciju i 15:30. Međutim, ubrzo je servisima ispravio sve i uzeo brza tri poena.

Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

1:1 – Anderson poravnava.

Snažni servisi Andersona od starta, očekivano. Prvi je promašio, drugi i treći pogodio za 30:15, a onda je odigrao odličan forhend u paralelu za 40:15. Novak nije mogao da riternira na Kevinov solidan servis izjednačenje.

1:0 – As servira asove.

Dva dobra poena Đokovića, pa onda loša procena. Izašao je na mrežu i imao smeč posle dobrog napada po dijagonali, ali je mislio da Andersonova loptica ide van terena. U dugoj razmeni je Anderson parirao, sačekao da Novak prebaci osnovnu liniju za 30:30. Tek tada je drugi as uskočio u pomoć i onda još jednim odličnim servisom završio gem.

Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

14.12 KO JOŠ IGRA?

Pored Novaka, još trojica srpskih tenisera trebalo bi da igraju danas na Vimbldonu. Dušan Lajović ide na Britanca Danijela Evansa, Lasla Đerea čeka Fabio Fonjini, dok Miomir Kecmanović igra sa Robertom Bautista-Agutom.

14.10 DOBRO DOŠLI

Dobar dan i dobro nam došli na još jedan Nova.rs blog uživo, u kojem ćemo ovaj put pratiti duel Novaka Đokovića i Kevina Andersona u 2. kolu Vimbldona.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare