Foto: EPA-EFE/Clive Brunskill

Dušan Lajović trijumfovao je u meču 2. kola Australijan opena, protiv Aleksandra Bublia iz Kazahstana bio je bolji sa 6:4, 7:6, 4:6, 6:3.

Srpski teniser je na startu Grend slema u Melburnu posle velike borbe i pet setova dobio Sergeja Stahovskog, čime je prekinuo niz od sedam poraza.

Lajović je tako slavio prvi put još od septembra prošle godine i najavio bolje dane u 2021. godini.

PROČITAJTE JOŠ

Bublik je do druge runde došao trijumfom nad Aljažom Bedeneom u četiri odigrana seta, a Lajovića do sada nije igrao protiv Kazahstanca, 45 na svetskoj rang listi.

Njihov prvi susret počeo je nešto posle 5.30 na terenu broj 8. Oni su bili treći po redu, te su čekali da se završe dva meča ženskog singla, i Bublik je uzeo uvodni gem. Odmah se naš teniser susreo sa brejk loptama, ali je obe spasao i do 2:2 nije bilo većih uzbuđenja.

U petom gemu je Lajović došao do prvih brejk prilika i treću je pretvorio u vođstvo od 3:2. Sjajno je igrao Duci, što je pretočio u četiri osvojena gema zaredom, odnosno novi brejk za 5:2, ali je ispustio servis u nameri da osvoji set.

Međutim, to ga nije poljuljalo Lajovića, sačekao je novu priliku i gemom sa nulom uzeo prvi set – 6:4. U nastavku slična slika kao pre, bez brejka do sredine drugog seta, vodio je Bublik 3:2.

Za novo izjednačenje je spasao naš teniser tri brejk lopte, zatim je u velikoj borbi isto učinio i Bublik koji je potom oduzeo servis Lajoviću da povede s 5:3. Odmah zatim bitka dobija novu dramatičnu epizodu… Kazahstanac je servirao za izjednačenje, imao i set loptu, ali je srpski reprezentativac uzvratio brejkom i onda spasao čak pet vezanih brejk lopti za 5:5.

Šta je sve preživeo naš teniser… Još jednu set loptu je poništio, sedmu ukupno u drugom setu i onda je Lajović sjajnom igrom u taj-brejku došao na korak do pobede – 7:6(4).

Zanimljiv momenat je viđen u jednom momentu meča, kada je Bublik vikao svom treneru „da igra patetično i da ne želi više da se takmiči“. Čak je pozvao svog trenera da igra umesto njega, što je izazvalo smeh u boksu.

To se desilo u drugom setu, u trećem mu se ipak igralo, pa je Bublik produžio duel dobivši sa 6:4. To je bilo sve od Bublika, jer je Lajović u novom setu strpljivo čekao svoju šansu, u osmom gemu je poveo brejkom sa 5:3, a onda servirao bez greške za pobedu.

Naredni rival mu je Pedro Martinez, koji je pobedio Rusuvuorija.

Australijan open, 2. kolo, sreda:

Gerasimov – Karacev 3-0 (6:0, 6:1, 6:0)

Ožije-Alijasim – Dakvort 3-0 (6:4, 6:1, 6:2)

Švarcman – Miler 3-0 (6:2, 6:0, 6:3)

Rusuvuori – Martinez 1-3 (6:1, 3:6, 2:6, 6:7)

Vavrinka – Fucovič 3-2 (7:5, 6:1, 4:6, 2:6, 7:6 (11:9))

Raonić – Mute 3-1 (6:7(1), 6:1, 6:1, 6:4)

Tim – Kepfer 3-0 (6:4, 6:0, 6:2)

Bublik – Lajović

Đoković – Tijafo

Opelka – Fric

Šapovalov – Tomić

Manarino – Kecmanović

Veseli – Karenjo-Busta

Kirjos – Umber

Kresi – Zverev

Dimitrov – Bolt

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar