Laslo Đere; Foto: Tanjug/AP Photo/Rick Rycroft

Rafael Nadal bio je jači i od bolova i od Lasla Đerea na startu Australijan opena, a Mats Vilander hvali našeg tenisera posle poraza u Melburnu.

Španac je slavio rezultatom 6:3, 6:4, 6:1 i pored povrede leđa zbog koje je propustio ATP kup, i fokusirao se samo na prvi grend slem sezone.

PROČITAJTE JOŠ

„Rafa je bio vrlo agresivan. Trudio se da igra brze, kraće poene i to je nešto što smo znali da će pokušavati, što je više moguće. Zbog podloge igra nešto bliže osnovnoj liniji, pogotovo kada prima servis“, poručio je bivši grend slem šampion, sada teniski analitičar na „Eurosportu“.

Vilander smatra da je Nadal imao odličan izazov naspram sebe.

„Bio je to težak meč, Đere je veoma solidan igrač i igra vrlo slično kao Novak Đoković. I to je bila odlična priprema za Rafu u prvom kolu“.

Legenda tenisa veruje da povreda leđa neće praviti problem Nadalu na Australijan openu.

„Do povrede je najpre došlo jer je nekoliko meseci trenirao na tvrdoj podlozi tokom pripreme za Australijan open. Kombinacija jakih treninga i betona doprinosi tome. Čak i za vreme grend slema trenira naporno. To je Rafa Nadal, uvek će gurati sebe do krajnje granice“, zaključio je Mats Vilader.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar