EPA-EFE/NEIL HALL

Pratite sve detalje uživo na portalu Nova.rs.

Foto: Nova.rs

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Vimbldona, pošto je sa 3:1, po setovima 7:6, 7:6, 5:7, 6:4, savladao Huberta Hurkača.

Meč je odigran u dva dana, a aktivno je trajao tri sata i 10 minuta. Novak će u narednom kolu igrati protiv Andreja Rubljova, kome trava nikako nije omiljena podloga, ali će imati više vremena za odmor. Sa iste strane žreba sastaju se i Janik Siner – Roman Safijulin.

PROČITAJTE JOŠ:

Đoković je u nedelju dobio dva taj-brejka protiv Hurkača, a nijednom nije uspeo da dođe do brejka u ta dva dela. Ipak, meč je prekinut zbog policijskog časa na Vimblonu, pa je nastavljen u ponedeljak popodne.

U nastavku meča oba tenisera su odlično servirala u uvodnim gemovima trećeg seta. Imao je malih problema Novak u svom prvom servis gemu u ponedeljak, ali su ga dobri servisi izvukli.

Nisu se igrali baš dugi i atraktivni poeni u trećem setu, bilo je izuzetno malo dugih razmena, a Novak je delovao manje fokusirano nego u nedelju, te je slabije čitao servise rivala.

Hurkač je skoro sve servise pogađao, znao je da samo njima može da pobedi Đokovića, pa je do vođstva od 6:5 došao više nego sigurno.

Novak Đoković
Foto: EPA-EFE/ISABEL INFANTES

U 12. gemu Novak je bio pod pritiskom, dok je Poljak osetio da je vreme da napadne. Izbacio je Novak bekhend u aut i to nakon što je proklizao, a naredni poen bio je izuzetno zanimljiv. Spasao se Đoković iz nepovoljne situacije nakon dobrog loba, a Hurkač je izbacio tviner u aut za 15:15. Pogrešio je Novak za 15:30, a Hurkač je došao i do dve brejk ujedno i set lopte. Prvu je Novak spasao servis vinerom, ali je onda pogrešio nakon dobrog napada Poljaka – 5:7.

Dva puta je nekome tokom trećeg seta zvonio telefon na tribinama, a Novak se nervirao zbog vetra koji je pravio probleme, kao i sunca koje mu je u nekoliko navrata išlo u oči.

Nekoliko puta je Novak tražio savete od svog tima, jer prosto nije znao kako da odgovori na sjajne servise Poljaka.

Na tribinama su u trećem setu snimljene i dve devojke koje su maskama sa likom Rafaela Nadala i Rodžera Federera provcirale Novaka.

Hubert Hurkacz Foto:EPA-EFE/ISABEL INFANTES

Početak četvrtog seta bio je kao preslikan iz prethodna tri. Sigurni servisi obojice, ali se videlo da je Novak bio poljuljan i svestan da će morati bolje da zaigra kako bi slomio Hurkača.

Sve do 3:3 nije bilo brejk šansi, a onda je Novak stigao do dve vezane nakon što je odigrao dobar smeč, pa pasing šot. Prvu je Poljak spasao nakon kvalitetne ofanzive i Novakove iznuđene greške, dok je drugu spasao asom broj 30. Nakon toga je usledio i 31. as, ali zatim i greška za novo izjednačenje. Do nove brejk lopte Đoković je stigao nakon kvalitetne kratke lopte i preciznog smeča. U razmeni je poklekao Hurkač i Novak je stigao do brejka po prvi put u meču – 4:3.

Ekspresno je Novak potvrdio brejk i došao na gem od pobede. Mogao je Đoković brejkom da zatvori meč, ali mu Poljak nije dozvolio, pa je sa dva vezana asa smanjio na 5:4.

PROČITAJTE JOŠ:

Došao je Novak do 15:0 nakon neuspešnog čelendža Hurkača, a onda je odservirao as. Novaku je servis viner doneo tri vezane meč lopte, a Hurkač je već kod prve pogrešio i poslao Novaka u četvrtfinale Vimblona.

Đoković je nastavio svoju neverovatnu seriju pobeda na Centralnom terenu, gde nije izgubio od 2013. godine i meča sa Endijem Marijem.

Naredni meč na Vimbldonu srpski teniser će igrati već u utorak.

Đoković - Hurkač 7:6, 7:6, 5:7, 6:4

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar