Olga Danilović
Olga Danilović; Foto: EPA-EFE/LAURENT GILLIERON

Šteta, velika šteta. Olga Danilović je pala u velikom finalu, ali je pokazala da ova nedelja predstavlja veliki podstrek za nastavak sezone. Od ponedeljka je Danilović projektovana na 104. poziciju WTA liste, samo osam mesta slabiji plasman u odnosu na njen najbolji iz 2018. godine (bila je 96. na svetu).

Petra Martić je osvojila titulu u Lozani pobedom sa 6:4, 6:2 nad Olgom Danilović, a meč je obeležilo nekoliko zanimljivih situacija.

Meč nije počeo onako kako je Olga Danilović želela jer je Petra Martić napravila brejk već u prvom gemu finala turnira u Lozani.

PROČITAJTE JOŠ

Stigla je do prednosti protiv levoruke igrače, ali srpska teniserka je onda shvatila da mora dodatno da podigne nivo igre. Zapretila je u drugom gemu, ali je Martić ipak stigla do 2:0. Olga je sigurno stigla do 2:1, a onda pokušala da zapreti i u četvrtom gemu. Stigla je do brejk lopte, a onda je Danilović odmah iskoristila šansu i poravnala na 2:2. Poslala je sjajnu dijagonalu u noge hrvatskoj igračici, koja je loptu poslala daleko na tribine.

Usledio je izuzetno težak sedmi gem u kom je Danilović spasila čak šest brejk lopti. Nije uspevala da pogodi prvi servis i da tako napravi prednost, a publika je sve vreme pravila veliku galamu. U toku ovog gema su se obe igračice žalile na buku, pa je sudija u stolici morala da interveniše dva puta. Na kraju je Danilović uspela da iščupa gem posle prave drame.

Foto: PA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Ipak, Petra uzima gem sa nulom, a onda Hrvatica pravi brejk. Ubrzo je servisom gemom potvrdila osvajanje prvog seta sa 6:4.

U drugom setu su obe igračice uspevale da zadrže svoj servis do 2:2, a onda je Martić napravila brejk. Odigrala je nekoliko sjajnih drop šot udaraca koji su je doveli u prednost i tako napravila razliku (3:2).

Servirala je u sledećem gemu, a onda odigrala još jedan savršeni drop šot. Daniloviće je nervozno udarila reketom u mrežu, ali je uspela da ostane u igri u tom gemu, a malo je nedostajalo da dođe i do brejk lopte. Bio je to izuzetno dug gem sa čak četiri izjednačenja, ali naša igračica nije uspela da dođe do brejk šanse.

To je ostavilo posledice jer već u sledećem gemu Martić pravi novi brejk. U poslednjem poenu je Martić pogodila liniju, lopta je samo skliznula, pa je Olga promašila čitavu loptu. Pogledala je ka Hrvatici, koja se sportski izvinila zbog toga.

Na kraju je Martić stavila tačku na trijumf odličnim servisom.

Dva sata nakon početka ovog susreta od 15.00 na teren (Sport klub HD, Nova Sport) će Aleksandra Krunić i Bernarda Pera, hrvatska igračica koja nastupa za Ameriku (nedavno je za Nova.rs pričala upravo o tome) se nalazi u dobroj formi i želi da u Budimpešti stigne do titule. Pera je trenutno 130. igračica sveta, a Krunić je pre početka turnira bila 105. Projektovano joj je 86. mesto nakon što turnir bude završen, a plasman može dodatno da popravi.

BONUS VIDEO Olga Danilović tražila od navijača da ućute, Ruskinja plakala zbog publike

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar