Dušan Lajović igra protiv Gerasimova na startu US Opena
Foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

Dušan Lajović eliminisan je sa US Opena već na startu, jer je u 1. kolu poražen od Jegora Gerasimova u četiri seta - 1:6, 6:4, 4:6, 4:6.

Pored Lajovića, prvog dana US Opena na teren će i Filip Krajinović, i Novak Đoković, u večernjim satima, odnosno u noći između ponedeljka i utorka.

PROČITAJTE JOŠ

Grend slem u Njujorku igra se samo dva dana od završetka Sinsinatija, što je nikad brže od kraja nekog masters turnira.

Dobro u celoj priči je to što se lokacija nije menjala, već je sve na terenima u Nacionalnom teniskom centru “Bili Džin King”. Međutim, ono što nije dobro je Lajovićev krah na samom početku, jer ga je eliminisao 72. teniser sveta.

Srpski i beloruski teniser se do sada nisu bili sastajali, a naš reprezentativac produžio je crnu seriju na devet poraza.

Računajući turnir u Akapulku iz februara, nije uspisao nijedan trijumf ni na „Adrija turu“, turniru Janka Tipsarevića u Beogradu, te Sinsinatiju i sada US Openu.

Lajović je veoma loše započeo grend slem u Njujorku i tako najavio konačan ishod. Dozvolio je Gerasimovu dva brejka za 0:4, pa je lako i brzo izgubio prvi set. Jedino je dobar bio u drugom, iako je opet na startu ispustio servis.

Ipak, od 2:4 je nanizao četiri gema, vratio brejk, napravio još jedan i najavio bolje izdanje, ali… Borba je do kraja protekla u znaku beloruskog tenisera, 72. na planeti. Gerasimov je u trećem setu napravio jedan, dovoljan brejk, isto je učinio i u četvrtom, i poslao kući srpskog tenisera, posle dva i po sata koliko je trajao meč 1. kola.

Duel Lajovića i Gerasimova mogli ste da pratite uz Nova.rs.

US OPEN, prvi dan

Lajović – Gerasimov 1:6, 6:4, 4:6, 4:6

Krajinović – Imer (ne pre 22.30)

Đoković – Džumhur 01.00

4:6 – KRAJ! Lajović eliminisan sa US Opena!

4:5 – Gerasimov servira za pobedu!

Lajović je gemom sa nulom na svoj servis opstao u meču, ali Gerasimov u sledećem servira za pobedu.

3:4 – Lajović sve bliži eliminaciji

Vezao je Lajović dva servis gema u kojima je ispustio samo po jedan poen, ali Gerasimov i dalje ima brejk prednosti i sve je bliži velikom trijumfu.

1:3 – Gerasimov potvrdio brejk

Uspeo je Belorus posle izjednačene borbe u ovom gemu da veže i treći gem u svoju korist, posle početnog i jedinog koji je do sada pripao Lajoviću.

1:2 – BREJK!

Ne vredi… Ono što Gerasimov nije uspeo na startu seta, jeste u trećem gemu i sada je ugrabio prvu brejk priliku i pretvorio ju je u vođstvo.

POČEO ČETVRTI SET – 1:0!

Velika borba, „čupa“ se Lajović na sve načine… Čak šest brejk lopti je spasao naš teniser i na kraju uspeo da sačuva servis. Jako bitan trenutak meča.

4:6 – SET ZA GERASIMOVA!

Onaj jedan brejk ispostavio se kao ključan za treći set, nije uspeo Lajović kao u drugom da uzvrati, pa se nalazi pred eliminacijom. Veliki preokret potreban je srpskom teniseru.

4:5 – Čuvaju se servisi

Otkako je Gerasimov napravio brejk, meč je ušao u mirniji ritam, pa su obojica gubila samo po poen na svoj servis. Belorus ima priliku da dođe do seta na svoj servis u narednom gemu…

2:4 – BREJK!

Jeste Lajović jednom uspeo da se izvuče sa tri brejk lopte, ali u petom gemu ne. Ovaj put je poništio dve vezane brejk šanse, ne i treću posle „đusa“. Gerasimov je potom potvrdio brejk bez mnogo problema.

2:1 – Lajović spasao tri brejk lopte

Odlično je Lajović otvorio set, uz samo jedan ispušten poen, a onda se u trećem gemu susreo sa tri uzastopne brejk šanse. I sve tri je spasao, odnosno vezao je pet poena da sačuva servis.

POČEO JE TREĆI SET

6:4 Set za Lajovića!

Od 2:4 je Lajović nanizao četiri gema, od čega su dva bila brejka i na servis rivala je uspeo da poravna u setovima na startu US Opena.

4:4 – BREJK ZA LAJOVIĆA

Najavili smo da Duci igra sve bolje i konačno se to vidi i prema rezultatu. Ispustio je brejk šansu u šestom gemu, ali je novu koja mu se ukazala u osmom iskoristio i izjednačio.

2:3 – Lajović uzima gemove s nulom

Kao da se budi srpski reprezentativac… Uzeo je Lajović svoja dva servis gema ekspresno, bez ijednog izgubljenog poena.

0:2 – BREJK!

Ne može ništa Lajović, sa nulom je ispustio servis, nakon čega je Gerasimov lako potvrdio brejk!

DRUGI SET JE POČEO!

Foto: EPA-EFE/SCOTT BARBOUR

1:6 – Gerasimov ubedljiv

Beloruski teniser na ubedljiv način napravio je prvi korak ka trijumfu, Lajović nemoćan.

1:5 – Konačno, gem za Lajovića

Upisao se naš teniser na semafor, konačno, ali čini se da bi pravo čudo bilo da učini nešto više u ovom setu. Gerasimov servira u sedmom gemu za osvajanje seta posle samo 15 minuta.

0:4 – NOVI BREJK!

Ne ide Lajoviću ništa od ruke, opet je ispustio servis! Nikako ne uspeva da uhvati ritam, pa je Gerasimov iskoristio drugu šansu u četvrtom gemu za brejk i ubedljivo vođstvo.

0:2 – BREJK!

Nije dobro počelo po Dušana Lajovića… Gerasimov je ispustio samo poen na svoj gem, da bi onda prvu brejk loptu uspešno iskoristio.

17.09. POČEO JE MEČ!

Gerasimov prvi servira…

16.49 Prvi okršaj

Dušan Lajović i Jegor Gerasimov do sada nisu igrali i ovo im je prvi duel, na startu US Opena.

16.45 DOBRO DOŠLI

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar