Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Filip Krajinović se plasirao u treće kolo US Opena. Teniser iz Sombora je posle 115 minuta igre pobedio Amerikanca Markosa Girona, 6:4, 6:1, 6:3.

Pokazao je 26. teniser sveta još jednom da se nalazio u veoma dobroj formi na ovoj skraćenoj američkoj turneji.

PROČITAJTE JOŠ:

Posle plasmana u četvrtfinale Mastersa Sinsinati, Filip je zabeležio i drugu pobedu u tri seta na terenima u Njujorku i to će mu svakako mnogo značiti u nastavku turnira i sezone.

Sa Gironom, 96. na ATP listi se ranije nije sastajao, Amerikanac je meč prvog kola dobio posle borbe u pet setova, ali protiv raspoloženog Filipa jednostavno nije imao šanse.

U početnom setu, Krajinović je napravio brejk u trećem gemu, poveo je potom sa 3:1, ali Giron je uspeo da nađe ritam i u šestom gemu uzvrati brejkom za 3:3.

Nije to zbunilo Krajinovića koji je odmah potom odigrao sjajan gem, dobio ga bez izgubljenog poena, u narednom na svoj servis morao je tri puta da se suočava sa brejk loptom, ali je izdržao i poveo sa 5:3.

Ostatak seta bio je rutina, u devetom, Filip nije iskoristio set loptu na servis protivnika, ali jeste u narednom gemu u kojem je servirao (6:4).

U drugom setu, bio je mnogo bolji i sigurniji.

Lako je osvajao gemove, tri puta je oduzeo servis Amerikancu, u prvom, petom i sedmom gemu i posle 80 minuta igre imao je u džepu prednost od 2:0 u setovima.

U trećem setu, nekako je sve bilo izjednačeno do finiša, niko nije popuštao na servisu, sve do osmog gema.

Tada je Krajinović iskoristio drugu brejk loptu, poveo sa 5:3 i potom dobio naredni gem za plasman u šesnaestinu finala.

Tamo ga čeka bolji iz meča sedmog nosioca, Belgijanca Davida Gofana i Južnoafrikanca Lojda Herisa.

Sve detalje meča mogli ste da pratite uz naš blog uživo.

TOK MEČA:

TREĆI SET:

6:3 – KRAJ! FILIP JE U TREĆEM KOLU US OPENA

Uspeo je Giron da dođe do 15:30. Onda mu se malo stegla ruka, izbacio je lopticu u aut, pa je usledila nova greška i Krajinović je stigao do prve meč lopte! Iskoristio je sigurnim smeč udarcem za kraj! Igrali su 115 minuta.

5:3 – BREJK! Filip servira za pobedu

Došao je Filip opet lako do brejk prilika, do 15:40, prvu nije iskoristio, ali jeste sledeću sigurnim bekhendom! Brejk za 5:3 i Filip sad servira za pobedu!

4:3 – Filip igra maestralno

Poeni su sve brži i kraći, sada je Filip dobio četiri u nizu, lako stigao do prednosti od 4:3. Amerikanac nema mnogo vremena…

Foto: Printscreen/Eurosport

3:3 – As servisi Girona

Poboljšao je servis Amerikanac. Poslednja dva poena u gemu bili su as servisi, imamo 3:3 u trećem setu.

3:2 – Lak servis gem

Novi lagan gem za Krajinovića koji je siguran na svom servisu. To je jako važno, sada raste pritisak na Girona koji je svestan da ne sme da izgubi svoj servis. Novi gubitak istog bi verovatno za njega značio i poraz.

2:2 – Amerikanac se ne predaje

Dobio je Giron ovaj gem u kojem je Krajinović došao do 30:30. Za sada, ravnoteža u trećem setu.

2:1 – Bez problema za Krajinovića

Još jedan ubedljiv gem, Filip je svestan da ima veliku prednost i za sada, sve ide kako želi.

1:1 – As Girona za izjednačenje

Uspeo je Giron da dođe do 40:15 relativno lako, a onda je pogodio i as servis i tako izjednačio u trećem setu.

1:0 – Gem za start trećeg seta

Dobar gem za otvaranje trećeg seta, Filip ima apsolutnu kontrolu u ovom susretu.

DRUGI SET:

6:1 – SET ZA KRAJINOVIĆA!

Na 40:15 i prvoj set lopti, Filip je odigrao forhend, ali je loptica završila u mreži, potom je usledila nova graška za izjednačenje. Došao je i do treće set lopte, ali ni nju nije iskoristio, Giron je pogodio ugao terena.

Četvrtu set loptu je izborio odličnom forhend paralelom, ali je loše reternirao. Nije ni Amerikanac iskoristio prednost, potom je Filip stigao i do pete set lopte…Ovu je iskoristio! Posle 80 minuta igre vodi sa 2:0.

5:1 – Filip spasao tri brejk lopte

Mučio se Filip u ovom gemu, Giron je tri puta imao priliku za brejk, ali nije ih iskoristio i sada je velikih 5:1.

Foto: Printscreen/Eurosport

4:1 – BREJK! Filip ide ka osvajanju drugog seta

Novi brejk za Krajinovića. Uspeo je Amerikanac da stigne do 30:30, ali napravio je dve greške i opet je u debelom minusu. Krajinović ima dva brejka prednosti i sve je bliži vođstvu od 2:0 u setovima.

3:1 – Čuvanje prednosti

Odličan gem da se sačuva brejk prednosti. Nije previše energije trošio, relativno lako je Filip osvajao poene, izgubio svega jedan i sada ima opet dva gema prednosti, 3:1.

2:1 – Giron prekinuo Filipov niz gemova

Tri poena je dobio Giron, potom je Filip smanjio na 40:30, ali Amerikanac je konačno prekinuo niz od tri uzastopna gema za Krajinovića i smanjio na 2:1.

2:0 – Novi lak gem za momka iz Sombora

Sve sada ide kako želi Krajinović. Izgubio je prvi poen u gemu, ali je lako dobio naredna četiri i tako potvrdio brejk.

1:0 – BREJK! Filip nastavlja u sjajnom ritmu

Ljut je na sebe Hiron, napravio je grešku na 30:30, potom još jednu iz forhenda i imamo brejk na startu drugog seta. Bravo, Filipe!

PRVI SET:

Šta kaže statistika?

Filip je u svim elementima bio bolji u prvom setu. Imaju isti broj grešaka, ali srpski teniser ima veći broj direktnih poena.

 

6:4 – SET ZA KRAJINOVIĆA!

Sjajan servis gem za kraj seta, teniser iz Sombora ga je osvojio bez izgubljenog poena. Posle 43 minuta igre vodi sa 1:0.

Foto: Printscreen/Eurosport

5:4 – Filip propustio set loptu!

Često ulaze u razmene udaraca. Tako je bilo u prva tri poena (15:30), a onda je Amerikanac imao sreće, loptica se od vrha mreže odbila u polje Krajinovića.

Greška Girona iz forhenda, prva set lopta za Krajinovića, ali je nije iskoristio. Dva brza poena donela su prednost Gironu, da bi Filip pošto je sjajno prošetao protivnika s jedne na drugu stranu, pogodio viner iz forhend paralele. Ipak, naredna dva poena dobio je Giron, završio je gem as servisom.

Foto: Printscreen/Eurosport

5:3 – Težek gem za potvrdu brejka

Snažna razmena udaraca na 15:15, Amerikanac je pokazao da ima jak forhend, dobio je poena za 15:30. Pogidio je i viner iz forhend paralele za dve brejk lopte. Sjajan drop šot doneo je Krajinoviću poen za 30:40, a onda je sevnuo as servis za izjednačenje.

Nova greška iz behkenda donela je treću brejk loptu u gemu za Amerikanca, ali je i on pogrešio. Nova greška Girona, poslao je opet lopticu u aut, da bi mu se Filip revanširao na isti način posle razmenjenih desetak udaraca.  Opet je drop šot dao rezultata, stekao je tako Filip novu prednost, ali je posle nove skraćene lopte dosuđen aut. Dobar servis je doneo prednost Krajinoviću, a onda je Giron pogrešio i poslao loptu u mrežu – 5:3!

4:3 – RIBREJK! Filip dobio gem s nulom

Dupla greška Girona donela je Filipu 0:40 i tri brejk lopte, potom je naš teniser odigrao lagan volej na mreži i imamo ribrejk! Amerikanac je na 0:30 imao malu raspravu sa sudijom, nešto mu očigledno nije bilo jasno.

3:3 – BREJK! Giron oduzeo servis Filipu

Problemi za Filipa u ovom gemu. Prvu brejk loptu je spasao, a drugu brejk šansu je poklonio Amerikancu tako što je smečovao lopticu u mrežu. Giron je iskoristio poklon i izjednačio u meču.

3:2 – Amerikanac smanjio prednost Filipa

Napravio je Giron duplu servis grešku za 15:15, potom je dobro odservira, ali je Filip bio siguran na mreži za 30:30. Pogrešio je Somborac na riternu, 40:30, a onda je Giron smanjio na 3:2.

Foto: Printscreen/Eurosport

3:1 – Potvrđen brejk

Tri laka, brza poena, potom jedna greška iz forhenda, mali aut, ali odmah zatim novi poen za Krajinovića koji je potvrdio brejk. Neki kažu da će, ako Amerikanac ovako nastavi, Filip da završi meč pre narednog obroka.

2:1 – BREJK! Sjajan početak Krajinovića

Osam poena u nizu, ovog puta četiri na servis protivnika i teniser iz Sombora ima brejk!

1:1 – Brz gem za Filipa

Ekspresan gem Krajinovića, četiri poena u nizu i sada je 1:1.

0:1 – Prvi gem za Amerikanca

Giron je osvojio početni gem na svoj servis. Uspeo je Filip da dođe do 30:30, ali onda dva brza poena za Amerikanca koji je tako poveo.

17.26 MEČ JE POČEO

Duel Krajinovića i Girona je počeo. Amerikanac je na servisu.

17.24 Meč bi uskoro trebalo da krene

Kiša je stala. Informacije su takve da bi meč uskoro mogao da krene.

17.09 Počela kiša, početak će kasniti

Definitivno kiša je počela da pada i odložila početak mečeva na spoljnim terenima…

17.06. Tmurno nebo nad Njujorkom

U Njujorku je oblačno, miriše na kišu… Nadamo se da neće praviti problem organizatorima.

16.52. Giron je nepoznanica

Teniser iz Kalifornije je potrošio mnogo snage u prvom kolu. Gubio je sa 2:1 u setovima, ali je na kraju napravio preokret i pobedio. Filip je znatno svežiji, igrao je tri seta.

16.37 Krajinović u formi

Filip je u veoma dobroj formi i rekli bismo da je svakako favorit u ovom duelu. Istina je da on i Giron nikada ranije nisu igrali, što uvek može biti nezgodno, ali u svakom slučaju, teniser iz Sombora po igri je u mnogo boljoj formi.

DOBRODOŠLI!

Treći dan takmičenja na US Openu, za početak imamo duel našeg tenisera Filipa Krajinovića i Amerikanca Markosa Girona.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar