Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Za sada nema dobrih vesti iz Amerike

Zvanični sajt US Opena nagovestio je da Novak Đoković neće moći da uđe u zemlju i učestvuje na turniru u Njujorku.

PROČITAJE JOŠ:

Čelnici turnira izdali su saopštenje u kom je bilo reči o kovid protokolima, koji su i dalje na snazi u Njujorku.

Na US Openu planiraju da implementiraju zdravstvene i bezbednosne protokole i time su direktno poručili svima koji dolaze u zemlju da neće moći da uđu bez dokaza o vakcinaciji.

Samo osam dana je ostalo do početka turnira, a Đoković mora da sačeka eventualnu promenu odluke koje se tiču kovid mera.

„U ovom trenutku svi koji imaju karte neće morati da pokažu dokaz da su vakcinisani da bi ušli na US Open. Ipak, ukoliko putujete iz inostranstva, kako biste bili na US Openu, morate da budete vakcinisani prihvatljivom serijom vakcina za kovid da biste putovali u SAD (ovo se odnosi na one koji nisu građani SAD ili imigranti)“, stoji u saopštenju.

Na US Openu naglašavaju da će striktno poštovati mere bezbednosti i savete u vezi sa kovidom koje im preporučuju državne i vlasti Njujorka.

US Open počinje 29. avgusta i traje do 11. septembra, a Novak je prošle sezone stigao do finala u kom je izgubio od Danila Medvedeva.

Đoković je vreme od Vimbldona do sada koristio kako bi trenirao i bio što spremniji za naredne izazove, iako je zbog kovid pravila morao da propusti masterse u Sinsinatiju i Montrealu.

BONUS VIDEO Novak napravio ludnicu izjavom o Kirjosu: Hajde da prvo odemo na večeru, pa ćemo videti

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare