Rafael Nadal i Novak Đoković
Rafael Nadal i Novak Đoković; Foto: EPA-EFE/ANDREW COULDRIDGE / POOL

Španski teniser Rafael Nadal ima šansu da napravi dva podviga ako pobedi na US Openu i da stvori duple nedaće za Novaka Đokovića.

Nadal ima šansu da igra na US Openu, Novakov status po tom pitanju za sada nije izvestan.

PROČITAJTE JOŠ:

On je stranac i nije vakcinisan protiv koronavirusa, pa uprkos izvesnom pritisku javnosti na američku administraciju i relaksiranju mera borbe protiv korone – ne zna se hoće li igrati u Njujorku.

Tamo brani finale od prošle godine i može da izgubi veliki broj bodova, dok Nadal može samo da ih dobije i da, osvajanjem turnira zasedne na prvo mesto ATP liste.

Time bi opet odmakao srpskom asu na dve grend slem titule više, jer bi imao 23, ali bi imao šansu da nadmaši još jedan Đokovićev rekord.

Nadal bi, ukoliko zadrži prvo mesto ATP liste, postao i najstariji teniser koji je godinu završio kao broj 1, pošto taj rekord od lani drži upravo Novak.

Doduše, Nadalu treba još malo da se vrati u prepoznatljiv ritam i formu, pošto ga je nedavno na mastersu u Sinsinatiju iznenadio u drugom kolu, pošto je Španac bio slobodan u prvom.

Da podsetimo, Rafa je u julu stigao do polufinala Vimbldona, gde je bez borbe predao meč Niku Kirjosu, zbog povrede mišića.

BONUS VIDEO: Iznenađujući poraz Nadala od Borne Ćorića u Sinsinatiju

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare