Rafael Nadal ne igra na US Openu
Foto: EPA-EFE/DAVID CROSLING

U svetu tenisa i dalje je misterija da li će biti održan US open, a američki teniseri Sem Kveri i Teni Sandgren smatraju da bi pomenuti grend slem turnir trebalo da bude odigran, čak i bez najboljih tenisera sveta.

Poznato je da za sada Novak Đoković i Rafael Nadal nisu javno govorili u učešću na US openu, ali su pojedinci poput Kverija i Sandgrena istakli su da nemaju ništa protiv da „velika trojka“ prekoči taj turnir.

PROČITAJTE JOŠ

„Ako ima osam Amerikanaca koji ne mogu da igraju Rolan Garos, taj turnir treba da bude održan. Bilo bi mi žao da propustim, ali ako to znači da bi ostalih 90 odsto momaka moglo da učestvuje… Zaista bih želeo da se nastavi“, rekao je Kveri.

Sandgren je bio daleko konkretniji, kada je u pitanju „velika trojka“ – Đoković, Federer, Nadal.

„US open je veći od nekoliko momaka. Mislim da će turnir biti održan bez obzira na sve. To bi bilo dobro za sport. Mislim da je USTA učinio dovoljno kada je u pitanju sigurnost i mislim da će turnir proći prilično glatko“, optimista je Sandgren.

Planirano je da US open startuje 31. avgusta, ali zbog pandemije koronavirusa koje i dalje ne popušta, veliko je pitanje da li će se to i dogoditi.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare