Foto: EPA-EFE/DAVID GUZMAN

Frensis Tijafo, jedan od najboljih američkih tenisera, poslednji je u nizu tenisera koji su na poslednjim testiranjima bili pozitivni na koronavirus.

Dvadesetdvogodišnji teniser, koji je trenutno 81. na ATP listi, potvrdio je vest da je pozitivan na društvenim mrežama, pošto je još u petak rekao da se ne oseća dobro.

PROČITAJTE JOŠ:

„Nažalost, testovi od petka su pokazali da sam pozitivan na kovid 19 i zbog toga moram da se povučem sa ‘Sveameričkog kupa’ u Atlanti koji se održava ovog vikenda. U protekla dva meseca, trenirao sma na Floridi i bio sam stalno negativan na testovima, kao i pre nedelju dana. Drugi test bi trebalo da imam početkom naredne nedelje, ali već sam počeo da sprovodim protokol o karantinu kako mi je savetovano od strane medicinskog osoblja ovde u Atlanti. Iako sam bio uzbuđen zbog povratka na teren, zdravlje i sigurnost svih su i dalje prvi prioritet“, napisao je Tijafo.

Pre Amerikanca, pozitivni na testovima bili su Grigor Dimitrov, Borna Ćorić, Viktor Troicki i Novak Đoković, svi oni su bili deo egzibicije na „Adrija turu“.

Vest da je Tijafo pozitivan stigla je svega nekoliko dana pošto je američki teniser Džon Izner odgovorio mnogim koji su ga kritikovali što je spreman da igra pod ovakvim uslovima.

„Vi korona braćo možete da ostanete u svojim podrumima dokle hoćete. Izabrao sam da živim svoj život i promovišem sport koji volim na siguran način“, poručio je Izner preko Tvitera.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram