Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO
Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Biće ovo pravi spektakl

Grčka teniserka Marija Sakari osigurala je mesto na Završnom mastersu koji će se ove godine održati u Fort Vortu u Teksasu.

PROČITAJTE JOŠ:

Sakari je tako postala poslednja, odnosno osma teniserka, koja je obezbedila plasman na Završni masters ove sezone, a to je uradila na impresivan način.

Grkinja je u direktnom okršaju za plasman u Fort Vort savladala Veroniku Kudermetovu u četvrtfinalu turnira u Gvadalahari i to sa 2:1, po setovima 6-1, 5-7, 6-4. Tokom susreta spasila je čak 14 od 15 brejk lopti, a presudan brejk naprvaila je na startu trećeg seta.

U polufinalu turnira u Meksiku igraće protiv Marije Bozkove kojoj je Ana Kalinskaja predala četvrtfinalni susret. Drugi polufinalni par čine Viktorija Azarenka i Džesika Pegula.

Pre Sakari plasman na Završni masters obezbedile su Iga Švjontek, Ons Džabir, Džesika Pegula, Koko Gof, Karolin Garsija, Arina Sabalenka i Darija Kasatkina.

Završni masters u konkurenciji dama igra se od 31. oktobra do 7. novembra, a prošlogodišnja osvajačica je Garbinje Mugurusa.

Prvi favorit za osvajanje titule je Iga Švjontek, koja je ove sezone dominirala u ženskom tenisu, pa je upisala 64 pobede i samo osam poraza uz isto toliko osvojenih titula. Trenutno je ubedljivo prva na listi.

BONUS VIDEO Novak Đoković i Gael Monfis odigrali ludi poen

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar