Filip Krajinović Foto: MATTHEW STOCKMAN / Getty images / Profimedia

Šok u teniskom svetu, ko zna kada ćemo ponovo videti Krajinovića na terenu

Srpski teniser Filip Krajinović odustao je od turnira serije 500 u Beču i saopštio da završava tenisku sezonu.

PROČITAJTE JOŠ:

Krajinović je na društvenim mrežama objavio da su na ovakvu odluku uticali mnogi faktori, ali da bi trebalo da bude spreman za početak naredne sezone.

„Teškog srca sam sa svojim timom odlučio da je ova sezona za mene gotova. Iz mnogih razloga nisam u stanju da nastavim da se takmičim na najvišem nivou. Već se radujem narednoj sezoni u kojoj ću se spremiti da budem još uspešniji i bolji na terenu. Hvala svima na podršci“, napisao je Krajinović na svom Instagram nalogu.

Srpski teniser trebalo je da igra u prvom kolu turnira u Austriji protiv Hrvata Borne Ćorića, a njegovo mesto u glavnom žrebu zauzeće neko od laki luzera u kvalifikacijama.

Krajinović je ove sezone na ATP turu zabeležio 19 pobeda i 17 poraza, a od nagrada na turnirima zaradio je 1.069.728 dolara.

Srbin je još od Dejvis kupa imao zdravstvenih problema, koje izgleda još uvek nije uspeo da reši.

„Ovim putem želim da se obratim svima i objasnim zašto nisam na turnirima i zašto sam otkazao sve. Nažalost, zbog zdravstvenih problema nisam u mogućnosti da se takmičim i dajem sve od sebe na terenu, vredno radim i trudim se da se što pre oporavim i nastavim sezonu“, rekao je srpski as početkom oktobra.

On je poslednji meč odigrao u dublu u Dejvis kupu, dok je u singlu poslednji meč imao na US Openu. Trenutno je 53. teniser sveta, ali će najverovatnije doživeti pad na ATP listi.

BONUS VIDEO Novakov viner na liniju za treću meč-loptu, Cicipasu ni čelendž ne pomaže

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar