Foto: Printscreen/Sportklub

Šime Vicković, šef zadarskog zdravstvenog štaba rekao je da situacija u Zadru nije alarmantna, ali da se treba potruditi da se pronađu svi koji su bili u kontaktu sa zaraženim igračima i trenerima.

Posle objavljivanja informacije da je zaražen bugarski teniser Grigor Dimitrov, kao i njegov trener Kristijan Groh, te kondicioni trener Novaka Đokovića, Italijan Marko Paniki, otkriveno je da je koronavirusom zaražen i hrvatski teniser Borna Ćorić.

PROČITAJTE JOŠ:

Vicković je otkrio da je iste večeri, kada je objavljeno otkazivanje turnira, testirano 20-tak tenisera i članova njihovih timova i to na njihovu inicijativu, kako bi mogli da otputuju.

Preporuka epidemiologa je da deca, koja su boravila na terenima i koja su bila u kontaktu sa igračima, ne dolaze do kraja nedelje u škole.

Ipak, Vicković je poručio da ima dobre vesti.

„Dobili smo nalaze 26 testiranih, svi su negativni. Očekujemo do večeri još 30-ak nalaza“, rekao je Vicković.

Borna Ćorić je napustio Zadar i vratio se u Zagreb, a treneri koji su bili pozitivni na testu i dalje su u sobama gde su bili smešteni do sada, očekuju da im se organizuje prevoz kućama“.

„Prema rečima epidemiologa, situacija nije tako alarmantna, ali treba biti oprezan i treba pohvatati sve kontakte“, dodao je Vicković.

Na pitanje da li je možda bilo propusta, rekao je da je turnir organizovan uz dozvolu nacionalnog štaba.

„Oni su prema preporukama Hrvatskog zavoda javnog zdravstva odradili svoj deo. Da li je bilo propusta, u ovom trenutku ne mogu da kažem“, kaže Vicković.

Upitan da kaže da li može da dođe do tužbi jer je širenje zaraznih bolesti krivično delo, odgovorio je:

„Videćemo posle istrage državnog inspektora u kom smeru će sve to da ide. Budimo mirni, sve zavisi od nas. Niko nas nije terao da se ljubimo, grlimo. Prema rečima epidemiologa, oni koji su bili na tribinama, nema bojazni da bi mogli da se zaraze. Samo oni koji su bili u neposrednom kontaktu sa igračima“, rekao je Vicković.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar