Foto: EPA-EFE/MICHAEL DODGE

Direktor Australijan Opena Kreg Tili oglasio se povodom odigravanja prvog grend slema u 2022. godini, ali o Novaku Đokoviću nije rekao ništa.

Od ranije je poznato da će, bar kako za sad stvari stoje, na Australijan Openu moći da igraju samo vakcinisani igrači.

PROČITAJTE JOŠ:

Kako najbolji teniser sveta Novak Đoković još uvek nije objavio da li se vakcinisao ili ne, ostaje sumnja da li će moći da učestvuje na, za njega, najupešnijem grend slemu.

Tili je pre svih pomenuo povređenog Švajcarca Rodžera Federera, koji će u najboljem slučaju moći da zaigra tek u aprilu naredne godine. Direktor Australijan Opena naglasio je da je u stalnom kontaktu sa Švajcarcem.

„U stalnom smo kontaktu sa Rodžerom, svi smo ovde prijatelji sa njim i volimo da ga vidimo kako se takmiči, ali on se oporavlja od operacija i ima telo staro 40 godina. Potrebno mu je malo duže vremena da se oporavi, nego pre 20 godina. Vratiće se kad-tad“, izjavio je Tili.

Međutim, kako su Novak, Rodžer i Rafa izjednačeni po broju najvećih titula u tenisu, sigurno će u Švajcarskoj pomno pratiti prvi grend slem sezone.

„On će biti neko ko će pažljivo pratiti da li Novak i Rafa mogu da nadmaše broj od 20 grend slem titula“, rekao je Tili o Federeru.

Rodžer je u avgustu ove godine bio podvrgnut trećoj operaciji povređenog kolena, a povratak treninzima najavio je tek u martu ili aprilu naredne godine.

Osim Rodžera, Tili se oglasio i povodom nestale kineske teniserke Šuai Peng. Zanimljivo je da se upravo Švajcarac jedini od „Velike trojke“ nije oglašavao po tom pitanju.

„Prva akcija koju smo preuzeli je bila da se raspitamo o njenoj bezbednosti. Koji god resurs imali na raspolaganju, upotrebićemo ga kako bismo osigurali da ona bude bezbedna, ali i kako bismo poslali poruku da smo spremni da je podržimo“, zaključio je Tili.

Naredni Australijan open održava se od 17. do 30. januara u Melburnu.

BONUS VIDEO Novak psovao svoj štab posle brejka Zvereva

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare