Novak Đoković
Foto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Novak Đoković je nakon velike drame uspeo da sruši Stefanosa Cicipasa sa 4:6, 7:5, 7:5 i tako izbori polufinale turnira u Rimu. Ovaj meč su odlučila tri momenta, koje će dugo vrteti po glavi grčkog tenisera.

PROČITAJTE JOŠ

U većem delu susreta je delovalo da Cicipas apsolutno kontroliše sva dešavanja na terenu.

Grčki teniser je imao apsolutnu incijativu u poenima, a u odlučujućim momentima je Novak neretko pravio greške. I tako je protekao čitav deo meča u petak, a u subotu smo isprva gledali sličnu situaciju.

Prvi od tri prelomna momenta desi se u osmom gemu drugog seta. Đoković je tada uspeo da iskoristi prvu brejk loptu u subotnjem delu meča (ukupno drugu) i tako probije tu psihološku barijeru. Bio je to jedan od najdužih gemova na meču, pa je čak tri brejk lopte uspeo da spasi Cicipas. Ipak, kada je bilo najpotrebnije Novak je ostao smiran i uspeo da osvoji poen, koji je zatim proslavio urlikom.

I dok se do tada uglavnom svađao sa stručnim štabom, sada je odjednom mogao da bude zadovoljan učinjenim, a na kraju je uspeo da potpuno preokrene set i izjednači na 1:1 u najnapetijem četvrtfinalu ove godine u Rimu.

Meč je trajao tri sata i 18 minuta, a prošlo je čak 24 sata od početka meča pre nego što je konačno i završen zbog dve pauze zbog kiše i odlaganja.

Bilo je mnogo fantastičnih momenata, ali je svakako jedan od presudnih trenutak kada je u petom gemu trećeg seta Novak uspeo da spasi čak četiri brejk lopte!

To bi odvelo Grka na 4:1 i velikih dva brejka prednosti, a umesto toga je usledila furiozna serija Novaka za 3:2. Od tog momenta je Novak osvojio 11 od 13 poena, prosto dominirao na terenu, a koliko je Cicipas pao svedoči i što je odmah izgubio gem na sopstveni servis.

Ipak, ne bi Cicipas bio peti teniser sveta da je tek tako odustao od svega. Uspeo je da napravi brejk za 5:4 u trećem setu, a onda je i servirao za plasman u polufinale.

Tu je na scenu stupila izuzetna mentalna snaga Novaka koji je uspeo da napravi brejk, pa je bilo samo pitanje trenutka kada će slomiti rivala.

Nakon toga je uspeo da napravi još jedan brejk i zakaže duel sa Lorencom Sonegom u polufinalu ove subote ne pre 18.30.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar