Foto: EPA-EFE/DEAN LEWINS

Stanje Novaka Đokovića nakon meča protiv Tejlora Frica i dalje je tema broj jedan u Melburnu, a šestog dana takmičenja stigle su i lepe vesti iz takmičenja u ženskom dublu.

U ženskoj konkurenciji takmičenje je završila šesta teniserka sveta Karolina Pliškova.

Čehinja je poražena od sunarodnice Karoline Mučove sa 7:5, 7:5 i izgleda da joj nije pomogla ni pomoć trenera Saše Bajina koga je unajmila kako bi razbila psihološku barijeru na grend slem turnirima.

PROČITAJTE JOŠ

Pliškova je sa 16 WTA titula najtrofejnija igračica na listi koja još uvek nema grend slem titulu, pa će novu šansu morati da potraži u nastavku sezone.

Takmičenje je završila i Slovenka Kaja Juvan koja je izgubila od Dženifer Brejdi, a do glatke pobede stigla i prva igračica sveta Ešli Barti koja je pobedila Jekaterinu Aleksandrovu sa 6:1, 6:3.

U muškoj konkurenciji, Filip Krajinović je namučio Danila Medvedeva.

Četvrti teniser sveta vodi je sa 2:0 u setovima pre nego što je Krajinović izjednačio, ali nije imao snage za odlučujući peti set pa je ruski teniser pobedio sa 6:3, 6:3, 4:6, 3:6, 6:0.

Dalji plasman obezbedili su Andrej Rubljev i Stefanos Cicipas koji nisu prepustili ni set Felisijanu Lopezu i Mikaelu Imeru.

Evo i najjačih utisaka sa šestog dana takmičenja u Melburnu.

ĐOKOVIĆ PRESKOČIO TRENING

Foto: EPA-EFE/DEAN LEWINS

Novak Đoković je posle maratonskog meča protiv Tejlora Frica i zadobijene povrede posle proklizavanja odlučio da preskoči subotnji trening.

Prvi teniser sveta u nedelju ujutru igra protiv Miloša Raonića, a kakava je tačno situacija sa Novakom i dalje nije poznato. Trener Goran Ivanišević rekao je da će umesto treninga, Đoković biti podvrgnut dodatnim pregledima i da bi u nedelju ujutru trebalo da bude poznato hoće li moći da igra ili ne. Meč sa Raonićem zakazan je za deset časova i 30 minuta po našem vremenu.

Optimistične poruke stigle su od direktora turnira Krega Tilija.

„Videćemo Novaka, ništa ne brinite. On je jak, on je otporan. Probudiće se, videće u čemu je problem i dobiće odgovarajući medicinski tretman. Videlo se da se mučio u trećem i čevrtom setu meča protiv Frica. Međutim, uspeo je da nađe dodatnu snagu i dobije pet set. To samo pokazuje od kakvog je materijala napravljen“, istakao je Tili.

NINA ZASIJALA U DUBLU

Foto: EPA-EFE/DAVE HUNT

Verovatno najveće iznenađenje dana priredile su Nina Stojanović i Darija Jurak.

One su posle velike borbe i gotovo dva i po sata igre uspele da savladaju trenutno prvorangirani dubl na WTA, listi Barboru Stricovu i Su Vej Si.

Bilo je 7:6, 3:6, 7:5, a prava drama viđena je u odlučujućem setu kada su gubile sa 5:3 pre nego što su vezale četiri gema za veliki trijumf.

KAZNA KRAJINOVIĆU ZA ODLAZAK U TOALET

Foto: EPA-EFE/DEAN LEWINS

Filip Krajinović je plasmanom u treću rundu ponovio svoj najbolji rezultat u Melburunu, koji je zabeležio i 2019. godine.

U duelu prtiv četvrtog tenisera sveta Danila Medvedeva bio je autsajder, ali je naterao ruskog tenisera da se pošteno preznoji pre nego što je poklekao posle više od tri sata igre.

Medvedev je pobedio sa 6:3, 6:3, 4:6, 3:6, 6:0, ali meč je obeležila i situacija iz trećeg seta.

Naime, sudija u stolici je odlučila da kazni Krajinovića po povratku iz toaleta.

Strani mediji pretpostavljaju da je kažnjen jer nije nosio masku na licu prilikom odlaska na pauzu, dok je sam Filip treneru drugačije objasnio detalje razgovora sa sudijom.

“Samo sam se umio u toaletu. Zato što nisam… obavio? Nego sam se samo umio… Nisam uopšte znao za to pravilo uopšte”, rekao je Krajinović.

SUMNJE U NOVAKOVU POVREDU

Foto: EPA-EFE/DEAN LEWINS

Situacija sa Novakom Đokovićem dala je povod i za neke izjave i zaključke koji nemaju mnogo veze sa logikom.

Tejlor Fric je nakon meča primetio da je Đoković preterivao sa svojom povredom, a sumnju je izrazio i Stefanos Cicipas.

Oba tenisera su za primer uzeli činjenicu da je Đoković izgledao slabo u trećem i četvrtom setu, ali fenomenalno u petom.

„Nisam gledao meč, ali sam čuo nešto od različitih ljudi. Čuo sam da je povređen, ali je onda sjajno odigrao peti set, tako da nisam siguran. Ne znam da li je stvarno povređen. Treba da sačekamo, pa ćemo videti. Ipak, sad mislim samo na sebe i ne obraćam pažnju previše na druge”, naglasio je sumnjičavi Cicipas.

Javio se i Rafael Nadal.

“Bio je veoma čudan meč, jer je dva seta delovao kao da će da preda, a onda je zaigrao normalno. Ali, ne mogu da komentarišem ono što on oseća, a i ne volim da iznosim previše mišljenja o tuđim mečevima. Ne znam, za mene kao gledaoca je to bio čudan osećaj. Ali to je to, pronašao je način da pobedi i svaka mu čast”, istakao je Nadal.

NADAL GRABI KA 21. GREND SLEM TITULI

Foto: EPA-EFE/DEAN LEWINS

Rafael Nadal pobedio je Britanca Kamerona Norija sa 3:0, po setovima 7:5, 6:2, 7:5.

Na terenu je bilo malo teže za Rafu negošto to sugeriše konačan rezultat.

„Bik sa Majorke“ je u nekoliko navrata delovao demotivisano i bez energije, ali šampioni umeju da dobijaju i kad nisu na uobičajenom nivou pa Nadal nastavlja svoj pohod ka 21. grend slem tituli.

Naredni protivnik biće mu Fabio Fonjini koji je u tri seta pobedio Aleksa De Minura, 6:4, 6:3, 6:4.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar