Foto: EPA-EFE/Marcial Guillen

Konačno i neke pohvalne reči za Novaka

Toni Nadal, stric legendarnog tenisera Rafaela Nadala, dao je svoj komentar o finalu Vimbldona, u kome je Karlos Alkaraz napravio iznenađenje i pobedio Novaka Đokovića nakon pet uzbudljivih setova.

Toni je u prošlosti i te kako umeo da kritikuje Đokovića i uzdiže Nadala i Federera iznad njega. Sada je ipak morao da prizna da trenutno samo Đoković može da stane na put Alkarazu i njegovom ekstremno brzom usponu.

PROČITAJTE JOŠ:

„Iskreno, ne vidim trenutno svetu tenisa, sa izuzetkom Đokovića, igrača sposobnog da zaustavi Karlosov uspon. Đoković nema još mnogo godina karijere pred sobom, tako da smatram da će španski navijači imati priliku da uživaju u još mnogo mečeva, još mnogo pobeda u nedeljnim popodnevima koja dolaze“, istakao je Toni Nadal u kolumni za „El Pais“.

Đoković je u finalu krenuo ekspresno, dobio je prvi set sa 6:1, ali je Alkaraz dodao gas i uspeo da preokrene.

„Videli smo na početku meča našeg igrača zbunjenog, pa su mnogi od nas pomislili da će Srbin dodati još jedan grend slem trofej u svoju riznicu. Međutim, momak iz Mursije je rešio da krene ispočetka u drugom setu, brzo je zaboravio sve što je bilo u prvom i postepeno je uspevao da preokrene situaciju“.

I Novak je pokazao zube i spremnost da sa 36 godina igra pet setova u finalu grend slema.

„Đoković je demonstrirao izdržljivost, jer iako je izgubio treći set, uspeo je da odvede meč u peti. Pokazao je još jednom veliku volju da se bori i visok teniski kvalitet. Iako je 16 godina stariji od rivala i našao se u situaciji da gubi meč, uspeo je da se održi u igri, da podigne nivo, da podesti udarce i da obezbedi sebi još jednu šansu, da spreči Karlosa da slavi u četiri seta“.

PROČITAJTE JOŠ:

Srpski teniser je imao veliku šansu da prvi stigne do brejka u petom setu, ali je promašio zicer, što je Alkaraz kaznio.

„Iako je tačno da je razlika u godinama davala Špancu određenu prednost, kada se došlo do petog seta smatrao sam da su podjednake šanse za pobedu. Od brejka pa do kraja, nošen podrškom navijača, Alkaras je pokazao smirenost i hrabrost potrebne da dobije poslednje gemove i da podigne trofej“, zaključio je Toni Nadal.

Novak tako nije uspeo da se domogne 24. gren slem titule, niti da se izjednači sa Rodžerom Federerom po broju titula na Vimbldonu.

Umesto toga, Alkaraz se domogao druge grend slem titule, a tek mu je 20 godina.

BONUS VIDEO Đoković vodi, a ljuti se: Vikao ka svom boksu u finalu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare