Novak Đoković
Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Američki teniser, Tomi Pol, pobedio je u finalu Stokholma Bugarina, Grigora Dimitrova, sa 6:4, 6:3, a evo šta to znači za Novaka Đokovića.

Đoković je savladao Rafaela Nadala (6:2, 7:6) na egzibicionom turniru Slem šest kraljeva u Saudijskoj Arabiji, u Rijadu u meču za treće mesto, a sada ga očekuje trka za Završni masters u Torinu.

Trenutno je situacija dobra za najboljeg srpskog tenisera i četvrtog igrača sveta, jer je šesti na ATP Race listi, a osam najboljih sa nje putuje u Torino.

Pročitajte još

Završni masters u Torinu igra se od 10. do 17. novembra, a Novak želi da ponovo osvoji ovaj turnir, ali, za početak, prvo mora da se kvalifikuje.

S obzirom da ima 3910 poena na šestom mestu, dok sedmoplasirani Kasper Rud ima 3845, a osmoplasirani Andrej Rubljov 3620.

Ovom pobedom, Pol je prestigao Grigora Dimitrova na 10. mestu, i sada ima 3135 bodova.

Amerikanac je time na neki način pomogao onim teniserima koji još nisu obezbedili Torino, među kojima je i Đoković, jer je ovako manja bodovna razlika između Novaka i 10. na listi, nego što bi bila da je Bugarin izašao kao pobednik iz finala u Stokholmu.

Đoković je u karijeru sedam puta osvajao Završni masters.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar