Foto: Tanjug/AP Photo/Hamish Blair

Već je došlo do haosa na Australijan openu, iako će turnir početi tek 17. januara. Ipak, teniseri već pristižu, a neće biti prvog čoveka zaduženog za kovid protokole.

PROČITAJTE JOŠ

„Težak razvoj za Australijan open usred pandemije: Menadžer za biobezbednost „Tennis Australia“, Tom Mekdauel, upravo je podneo ostavku, ostavljajući organizaciju baš u trenutku kada igrači i njihovi timovi počinju da pristižu“, saopštio je Ben Rotenberg, poznati teniski novinar.

Mekdauel je imao veliki broj ključnih obaveza i odgovornosti u vezi sa kovid protokolima, bavio se procedurama koje se tiču različitih zona kretanja, blisko je sarađivao sa vlastima i zvaničnicima, partnerima objekata na kojima se igraju mečevi.

Praktično, sve što se ticalo njegovih zaduženja, najosetljivija su pitanja u organizaciji turnira 2021. i 2022. godine.

Za sada nije poznato šta je razlog ostavke, ali nema sumje da će ovaj čin uzdrmati organizatore.

Od ovog utorka se očekuje da 3.300 ljudi iz sveta tenisa doleti u Australiju.

„Tennis Australia veruje da će čarter letovi minimizirati rizik od zaraze virusom na putovanju, pri čemu će svi putnici morati da dostave dokaz o negativnom testu u 72 sata pre letenja, a 11. teniser sveta Feliks Ože-Alijasim bio je jedan od igrača koji je stigao u Sidnej komercijalnim putem u ponedeljak, uoči ATP kupa koji počinje u subotu“, pisali su australijski mediji.

Direktor turnira Australijan opena Kreg Tajli rekao je prošle nedelje da će biti 17 čarter letova koji poleću iz šest gradova – Dubaija, Abu Dabija, Los Anđelesa, Santjaga, Tokija i Singapura.

Njih je trebalo da preusmerava i organizuje upravo Tom Mekdauel, koji je podneo ostavku.

BONUS VIDEO Komična scena Novaka Đokovića, imao minut da se pripremi za uključenje pa napravio šou 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar