Novak Đoković lomi reket
Foto: EPA-EFE/DAVE HUNT

Teniseri će sa raznih meridijana polako pristizati u Sidnej i Melburn, uoči starta sezone u 2022. godini, a centralni događaj biće Australijan open.

PROČITAJTE JOŠ

Skoro 20 čarter letova koje organizuje „Tennis Australia“, punih međunarodnih zvezda, sleteće u Melburn i Sidnej počevši od utorka.

„Još uvek se ne zna da li će 1. teniser sveta Novak Đoković biti na nekom od njih, ali se nije zvanično povukao ni sa ATP kupa ni sa Australijan opena. Vesti iz Srbije sugerišu da je Đoković ’99 odsto siguran’ da se neće takmičiti na ATP kupu, a i dalje ćuti kada je u pitanju status vakcinacije protiv koronavirusa. Igrači imaju mogućnost da prihvate sedišta za čarter let za sebe i da izaberu pomoćno osoblje, ili da putuju komercijalno“, piše Herald San.

Oko 3300 ljudi iz sveta tenisa bi trebalo da doleti u Australiju, što je trostruko veći broj u odnosu na 2021. godinu.

„Tennis Australia veruje da će čarter letovi minimizirati rizik od zaraze virusom na putovanju, pri čemu će svi putnici morati da dostave dokaz o negativnom testu u 72 sata pre letenja, a 11. teniser sveta Feliks Ože-Alijasim bio je jedan od igrača koji je stigao u Sidnej komercijalnim putem u ponedeljak, uoči ATP kupa koji počinje u subotu“, navodi ovaj portal.

Direktor turnira Australijan opena Kreg Tajli rekao je prošle nedelje da će biti 17 čarter letova koji poleću iz šest gradova – Dubaija, Abu Dabija, Los Anđelesa, Santjaga, Tokija i Singapura.

Ovi letovi će početi da sleću u Australiju u utorak, ali će ih biti još u narednoj godini, na osnovu potražnje, za one koji se ne takmiče u uvodnim događajima pre Australijan opena.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar