Janko Tipsarević Foto:Ivan Dinić/Nova S

Bivši srpski teniser Janko Tipsarević kaže da se Novak Đoković, prvi reket planete nije promenio nimalo u odnosu na onog igrača koji je pre petnaestak godina počeo da gradi svoje ime.

Đoković se 2007. probio među četiri najbolja igrača na svetu, 2011. je po prvi put zaseo na teniski tron i deset godina kasnije sedi na njemu sa rekordnih 315 nedelja.

PROČITAJTE JOŠ:

„Novak je neverovatno skroman van terena. On je verovatno najviše nematerijalistična osoba koju biste upoznali. Kada stvarate veliko bogatstvo, do kog je Novak došao, ljudi se obično menjaju, ali Novak nije takav i od trenutka kada sam ga upoznao, pa do sada, nije se promenio ni za delić ni na koji način. Momak sa velikim srcem koji uvek pokušava da pomogne Srbiji i saigračima“, rekao je Tipsarević za podkast Dabl bejgl.

Govorio je i o tome da sebe nikad nije mogao da zamisli u odelu posle teniske karijere, ali je zato uključen u posao sa teniskim akademijama u Srbiji i širom sveta.

„Ako nam plan ne bude pokvario 17. plan koronavirusa, otvorićemo akademije i u Tel Avivu, Berlinu i Andaluziji u Španiji“, najavio je Janko.

Podsetio je da je Dejvis kup njegova kruna karijere, iako je u tom trenutku imao svega 26 godina.

„Ne može da se poredi ni sa čim drugim i to je najveća sreća koju sam imao na terenu, a još više zato što smo Dejvis kup igrali pre 20 hiljada srpskih navijača“, kaže Tipsarević.

Janko smatra da je „opljačkan“ za nekoliko poslednjih godina svoje karijere jer je imao mnogo povreda u periodu kad je shvatio šta i kako treba da radi na terenu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar