Foto: EPA-EFE/Sander Koning

Biće ovo njegov meč karijere

Holandski teniser Tim van Rajthoven biće protivnik Novaku Đokoviću u osmini finala Vimbldona.

PROČITAJTE JOŠ:

Van Rajthoven je u trećem kolu bio bolji od Nikoloza Basilašvilija sa 3:0, dok je Novak istim rezultatom porazio Miomira Kecmanovića.

Njih dvojica će odmeriti snage u nedelju, a senzacija iz Holandije veruje da može da nastavi neverovatan niz pobeda i pripreti trećem teniseru sveta.

„Pre turnira, bio je san da igram sa njim. Sada imam šansu, možda čak i na Centralnom terenu i terenu broj 1 što bi bilo lepo i magično. Ulazim u svaki meč sa mišlju da mogu da pobedim. Takođe, u meč protiv Đokovića ću ući sa mišlju da mogu da pobedim“, rekao je Van Rajthoven.

Holandski teniser je do skoro bio potpuni anonimus, a onda je stigao do finala turnira u Hertogenbošu, gde je pobedio Danila Medvedeva sa 6:1, 6:4. Brzo je napredovao za više od 100 mesta, a za Vimbldon je dobio vajld kartu, što maksimalno koristi.

Pre Basilašvilija je izbacio i Argentinca Delbonisa i Rajlija Opelku.

„Nisam mislio da mogu da napravim niz od osam pobeda zaredom. Povećalo mi se samopouzdanje. Trava mi odgovara, odgovara mojoj igri. Jašem na ovom talasu sada, videćemo do kad“, istakao je Holanđanin.

Prijatelj specijala MaxBet.

BONUS VIDEO Retko viđena scena – Rud u šoku zbog odluke sudije

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar