Novak Đoković i Miomir Kecmanović
Novak Đoković i Miomir Kecmanović; Foto: Nova.rs

Istorijski momenat 1. jula u Londonu. Dva Srbina su igrala na Centralnom terenu, a bilo je i nekoliko njih na tribinama.

Grafika: Slađana Đermanović

Centralni teren je po drugi put bio domaćin susreta dva srpska tenisera, tačno 10 godina nakon prethodnog susreta Novaka Đokovića i Viktora Troickog. Ovog puta je londonska publika gledala Miomira Kecmanović u duelu sa trenutno trećim teniserom planete.

PROČITAJTE JOŠ

Đoković je i ovog puta pokazao zbog čega nije poražen već 1.814 dana (za minute i sekunde pitati Vimbldon) na travi, ali i najavio juriš na sedmu titulu. I dok sam se više puta sklanjao da prolaze ljudi kojima je meč bio neuporedivo zanimljiv, bilo je nekoliko zanimljivih detalja.

Verovatno je jedan od najjačih utisaka jedan neobičan trenutak kada je zakazao orao Rufus. Ovaj čuvar je odlučio da mu se tog petka popodne baš i ne radi (verovatno je njemu već krenuo vikend), pa je jedna ptičica uletela na teren. Sudija je prekinuo igru, dok se publika smeškala kao kada deca vide malu pandu u zoološkom vrtu.

I na kraju je najhrabrija bila jedna skupljačica lopti koja je rasterala ptičicu sa terena. Razumem Rufusa veoma dobro, verujem da svakom od nas dođe dan kada kaže „Samo me pustite, ko će sad da juri za pticama“.

Vimbldon
Vimbldon; Foto: Nova.rs

U toku susreta je BBC odlučio da pozove i jednog stručnog konsultanta za meč, pa je kolega Saša bio gost na čuvenom radiju. Nažalost, program ide uživo, pa će teško biti pronađi kako je to izgledalo, ali nema sumnje da je bilo odlično. Zaista neobična situacija koja pokazuje da se prepoznaje da je tenis u Srbiji brend, ne samo po igračima, već i po čitavoj zajednici koja je tu.

Primetili ste da nije bilo previše „vanteniske“ priče ovog puta, prosto ništa mi se nije desilo. Iako samo u poslednje vreme bio svojevrsni „magnet za sr***“ ovog puta je dan bio potpuno običan. Možda je to samo bila poruka koja se uklapa u onog Rufusovo izbegavanje posla makar na dan, možda i meni univerzum kaže „dobro, vreme je da za odmor“.

Možda je i zanimljivije ovako uz ove standardne probleme sa internetom koje sam ovog puta budistički mirno ispratio, za razliku od drugih koji su se pobrinuli da se čuju psovke, a onda i istrčali napolje.

Zapravo je poruka dana – Omogućite sebi da budete Rufus. Makar na jedan dan.

Prijatelj specijala MaxBet.

Vimbldon možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON Mini paket van SBB mreže preko bilo kog interneta u Srbiji. EON Mini dostupan je za 1.299 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana.

BONUS VIDEO Kako je Kirjos savladao Krajinovića

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram