Foto: EPA-EFE/Peter Nicholls

Malo je verovatno da će Novak Đoković imati prepreke da igra na Vimbldonu, smatra Tim Henman, koji je u komitetu Ol Ingland kluba koji organizuje turnir.

„Mislim da neće biti problema“, rekao je Henman za BBC Radio 4 na pitanje da li je predvideo bilo kakav problem sa Đokovićem da igra na ovogodišnjem Vimbldonu u junu.

PROČITAJTE JOŠ

„U ovom trenutku se vlada pita. Da bi neko ušao u Veliku Britaniju u ovom trenutku, slediće njihove smernice, a te smernice sledi i turnir“, naveo je Henman.

Trenutna pravila zahtevaju da se putnici testiraju pre i posle dolaska, potrebno je popuniti formular o boravištu, ali se ne traže karantin i vakcina.

Đoković je rekao da bi preskočio Vimbldon ako bi turnir insistirao na tome da svi igrači moraju da budu vakcinisani.

Šestostruki polufinalista Grend slema Tim Henman je to prokomentarisao.

„Razumem njegovu zabrinutost. Ponovio bih da je apsolutno njegova stvar da li ima vakcinu ili ne. Kao bivši igrač i ljubitelj tenisa, to verovatno nije bilo ono što sam želeo da čujem u tom intervjuu, ali verovatno je ono što sam očekivao. Kako je sam slobodno priznao, biće mu strogo ograničeno gde može da putuje i samim tim i da igra bez vakcine. Time što sebi oduzima priliku da se takmiči na grend slemovima, on sigurno ugrožava svoje šanse da bude najveći igrač svih vremena i mislim da to dovoljno govori o njegovoj hrabrosti, uverenju i stavu da je to ono što je najbolje za njega. Mogli biste pomisliti da će vrlo malo toga uticati na njegovo mišljenje“, naveo je Henman.

Inače, BBC je bio u Beogradu tokom Novakove pauze, posle deportacije iz Australije.

I dalje je tema vakcinacija, Novak je potvrdio da će je i dalje odbijati i da je spreman da se odrekne Grend slem titula.

Njegove reči šokirale su novinara Amola Radžana, odgovorio je Đoković i Australiji.

Usledile su reakcije, a BBC čak ima blog uživo posvećen tome.

Izjave nisu baš pohvalne, prvi se javio Fergus Volš, urednik BBC-ja koji je posvećen medicinskim temama.

BONUS VIDEO Novak Đoković spektakularno dočekan u Budvi

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Komentari

Svi komentari (1)