Novak Đoković na aerodromu u Melburnu Foto: REUTERS/Loren Elliott

Novak Đoković rekao je da bi radije ispustio buduće teniske trofeje nego da bude primoran da dobije vakcinu protiv koronavirusa, prvi put je govorio i o Australiji.

Najbolji teniser sveta dao je veliki intervju za BBC.

PROČITAJTE JOŠ

„Bio sam zaista tužan i razočaran načinom na koji se sve završilo za mene u Australiji. Nije bilo lako.“

Njegov zahtev za medicinsko izuzeće podnet je anonimno, a prihvatila su ga dva nezavisna australijska veća. Međutim, postojala je posebna putna deklaracija, koja je uključivala grešku.

„Apsolutno, greška u viznoj deklaraciji nije namerno napravljena. To su prihvatili i potvrdili Savezni sud i sam ministar u Ministarstvu za imigraciju Australije. Dakle, ono što ljudi verovatno ne znaju je da nisam deportovan iz Australije na osnovu toga što nisam vakcinisan, ili sam prekršio neka pravila ili što sam napravio grešku u svojoj viznoj deklaraciji. Sve je to zapravo odobreno. i potvrđeno od strane Saveznog suda Australije i ministra za imigraciju. Razlog zašto sam deportovan iz Australije je taj što je ministar za imigraciju iskoristio svoje diskreciono pravo da mi poništi vizu na osnovu svoje percepcije da bih mogao da stvorim neki anti-vaks osećaj u zemlji ili gradu, sa čime se potpuno ne slažem.“

Kompletan intervju novinara BBC-ja Amola Radžana sa Novakom Đokovićem biće emitovan na BBC One u 21:30 po našem vremenu, u utorak, 15. februara.

BONUS VIDEO Nova.rs ispred hotela u kome je Novak Đoković bio zatočen

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar