Foto: youtube.com

Danil Medvedev pokazao je klasu na konferenciji za medije posle pobede nad Mekdonaldom u osmini finala, a bilo je provokativnih pitanja koja su direktno i indirektno bila u vezi sa Novakom Đokovićem.

PROČITAJTE JOŠ

Novaka su posle pobede nad Milošem Raonićem dočekala provokativna pitanja, poslednje je bilo da „baš tačno precizira koji je mišić povredio“ pa mu je bilo teško da igra, a sada je Medvedevu, niotkuda i nejasno čime potkovano, postavljeno jedno pitanje koje nema nikakve veze sa njegovim okršajem protiv Mekdonalda.

Jedna novinarka je pitala Medvedeva „da li bi krio da je povređen“, na šta je on odgovorio jasno i bez ikakvih aluzija na meč Đokovića, iako mu je bilo jasno u kom smeru je išao željeni odgovor.

Medvedev je rekao da je ponekad nemoguće sakriti da se mučiš, ali da kada postoji opcija za to, uvek je bolje jer rival ne može da oseti ranjivost. Onda je bilo reči i o žrebu, a Medvedev je napravio i mali lapsus rekavši da Novak ima 18 titula na četiri najvažnija turnira, iako ima 17.

„Kad se visoko kotiraš, onda imaš lakši žreb, na primer, na US Openu kada sam došao do finala, igrao sam protiv Đokovića u četvrtfinalu i Federera u polufinalu. Kada igraš protiv Vavrinke ili Dimitrova, lakše je nego protiv Novaka koji ima 18 Grend slem titula. Sećam se, na primer, kada sam prvi put pobedio u prvoj rundi na Australijan openu, osećao sam se sjajno, ali sam imao Novaka u četvrtom kolu i uzeo sam mu set. To je bio sjajan meč, ali sam izgubio“, rekao je Medvedev.

Onda je usledilo direktno pitanje ko je najteži i najbolji rival iz velike trojke.

„Za mene su svi na istom nivou, koliko samo Grend slem titula imaju, nije ni bitno koliko će ko imati titula na kraju, šta su samo uradili za tenis je neverovatno. Sećam se kada je Sampras postavio rekord, bio sam jako mlad, ali se sećam da su pisali o tome kao da je to rekord za sva vremena, kao ono što sada rade Mesi i Ronaldo. Tri momka su došla i oni nisu oborili rekord, oni su ga uništili. Ja imam 25 godina i igram dobar tenis, osećam se kao jedan od top igrača sveta, ali sam na nuli po broju Grend slem titula. Da bih došao do 20 titula, morao bih pet godina da osvajam sve titule u nizu. A ja nisam baš ni dobar na Rolan Garosu. To su lude brojke, i njih trojica su najveći u istoriji sporta“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar