Foto: EPA-EFE/DAVID GUZMAN

Predsednik Teniske federacije Francuske Bernar Gvidičeli, poručio je da je dobio saglasnost šampiona Rafaela Nadala za promenu termina Rolan Garosa.

Prvi čovek francuskog tenisa je u utorak doneo odluku da se termin Rolan Garosa, koji je trebalo da se održi od 24. maja do 7. juna, pomeri za nedelju dana po završetku US Opena, 20. septembra.

Tako bi se turnir završio 4. oktobra, ali se termin preklapa sa održavanjem Lejver kupa, (od 25. do 27. septembra), kao i manjih ATP turnira u Mecu, Sankt Peterburgu, Čengduu, Sofiji i Žuhaju, kao i sa WTA turnirima u Gvangdžuu, Seulu, Tokiju i Vuhanu.

Rolan Garos bi tako Nadalu došao nedelju dana posle finala Njujorka, gde brani trofej, pa bi u tih pet nedelja Španac morao da brani čak 4.000 ATP poena.

Gvidičeli se oglasio posle niza negodovanja, a rekao je kako je za sve dobio podršku drugog tenisera sveta.

PROČITAJTE JOŠ:

„Ono što je nama bilo važno je da održimo kontinuitet turnira, da osiguramo prisustvo našeg turnira i sezone na šljaci. Nismo mogli da prihvatimo da turnira na šljaci ne bude ove sezone u kalendaru“.

„U to vreme je takozvano Indijansko leto, u Parizu su tad prijatne temperature. Iskreno verujemo da turnir može da bude lep.“

„Kontaktirali smo Rafu putem telefona, pokušali smo da dobijemo i druge igrače. Gi Forže (direktor turnira, p.a.) je razgovarao sa Rafom. Njegovo mišljenje je da je to dobra odluka, kako bi se šljaka zadržala u kalendaru“, izjavio je Gvidičeli.

Za sada je tako, ali kakve će biti reperkusije odluke, to će se tek videti u doglednom periodu.

Sigurno je da se ideja neće dopasti Rodžeru Federeru, čiji menadžment tim, „TEAM 8“ je jedan od organizatora Lejver kupa, odakle su poručili da nemaju nameru da menjaju termin takmičenja.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram