Foto: EPA-EFE/SALVATORE DI NOLFI

Organizatori Lejver kupa iznenađeni su odlukom Teniske federacije Francuske o promeni termina Rolan Garosa.

Poznato je da su čelnici Teniske federacije Francuske u utorak najavili da će umesto od 24. maja do 6. juna, početak turnir odložiti za 20. septembar, i završiti ga 4. oktobra.

Odluka je naišla na lavinu negodovanja, pre svega samih aktera, tenisera i teniserki koji tvrde da ih niko o promeni nije konsultovao.

Čini se da to nije bio slučaj samo sa teniserima, već i sa čelnicima drugih turnira i takmičenja, kakvo je i Lejver kup, koji vodi menadžment grupa „TEAM 8“ čiji je prvi čovek Rodžer Federer, a događaj je i zvanično pod okriljem ATP.

PROČITAJTE JOŠ:

Otuda su se oglasili i organizatori kupa koji se organizuje od 25. do 27. septembra.

„Teniski svet je saznao da Teniska Federacija Francuske planira da održi Rolan Garos od 20. septembra do 4. oktobra zbog pandemije koronavirusa“.

„Ovi datumi se preklapaju sa održavanjem Lejver kupa, takmičenja koje je već rasprodato i koje treba da se održi od 25. do 27. seprembra u „TD Gardenu“ u Bostonu.

„Saoptenje je iznenađujuće za sve nas, kao i naše partnere – Tenis Australija, USTA i ATP. Povlači mnoga pitanja i mi pažljivo pratimo situaciju. Želimo da naši navijači, sponzori, TV kuće koje imaju pravo prenosa, osoblje, volonteri i igrača, kao i svi u Bostonu, znaju da nameravamo da održimo Lejver kup u predviđenom terminu“, saopštenje je organizatora Lejver kupa.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram