Foto: EPA-EFE/Samer F Rejjal

Nakon objave Rodžera Federera da će biti van terena više meseci zbog operacije kolena, Švajracu su počele da stižu brojne poruke podrške.

PROČITAJTE JOŠ...

Među prvima su se oglasili ATP Tur i Vimbldon:

„Ozdravi brzo, Rodžer“, napisali su na Tviter nalogu ATP Tura, uz odlomak iz Federerove poruke.

Sa druge strane, Vimbldon je bio nešto opširniji:

„Naš osmostruki šampion Rodžer Federer je objavio da će biti podvrgnut operaciji kolena i da će biti van akcije „mnogo meseci“. Želimo ti sve najbolje u oporavku, Rodžer“, stoji u poruci Vimbldona.

Podsećamo, Federer je ranije objavio da je prinuđen da ode na operaciju kolena kako bi zalečio povredu:

„Od Vimbldona sam bio podvrgnut velikom broju doktorskih kontrola, prikupljao sam informacije, i shvatio sam da nije ovo način da nastavim dalje. Rečeno mi je da je neophodna operacija, što sam prihvatio.

Zbog toga ću na štakama biti veliki broj nedelja, a mnogo meseci van samog takmičenja. Želim da budem zdrav i da ponovo trčim okolo. Želim da ostavim bar malu nadu da ću se vratiti na Tur u nekom obliku. Svestan sam situacije i koliko će teško biti, ali… Želim da budem zdrav. Hvala vam svima, za sve poruke koje ću dobijati, jer znam da ste neverovatni, i da mi želite sve najbolje. Obaveštavaću vas o daljim koracima svoje rehabilitacije“, rekao je Federer.

Poruke podrške poslali su i mnogi drugi turniri, pre svih US Open. Zvaničnici poslednjeg po redu grend slema su Federeru poručili:

„Ozdravi brzo, Rodžer! Tenis jedva čeka da te vidi ponovo na terenu u budućnosti“, dok su u drugom Tvitu Federeru poželeli brz oporavak.

Federer će propustiti predstojeći US Open, gotovo izvesno neće biti na spreman ni za sledeće izdanje Australijan opena, dok je pod velikim znakom pitanja nastup na Rolan Garosu i US Openu 2022. godine.

Podsećamo, Švajcarac je poslednji meč odigrao na Vimbldonu, a od poraza u četvrtfinalu nije učestvovao ni na jednom turniru.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar