Foto: EPA-EFE/DEAN LEWINS

Francuska teniserka Fiona Fero uznemirila je teniski svet ovim tvrdnjama.

Dvadesetpetogodišnja igračica kaže da ju je njen nekadašnji trener Pjer Butejr silovao i seksualno zlostavljao tri godine.

PROČITAJTE JOŠ:

Sve se to dešavalo dok je bila tinejdžerka, prenosi Frans pres, navodeći kako je Buterov advokat priznao da su imali vezu.

Fero je trenutno 259. teniserka planete, a zlostavljanje se dešavalo prema njenim rečima u periodu između 2012. i 2015. godine u San Rafaelu i francuskoj Provansi.

Tada 40-godišnji Buter je navodno seksualno zlostavljao teniserku, što je njegov advokat porekao.

Kazao je da je to bila ljubavna priča, a pošto je pitanje veoma osetljivo, a Butejr je bio i trener Aliz Korne, novinari su i nju pitali o ovome.

„To je previše ozbiljna tema da bih se njom bavila tokom turnira. Očigledno je da me to mnogo pogađa, a možda je i to jedan od razloga zašto noću ne spavam baš najbolje. Šaljem ogromnu podršku Fioni“, rekla je Korne.

Butejr je optužen 18. avgusta, dobio je zabranu prilaska teniserki i dok se slučaj ne reši, zabranjeno mu je da se bavi trenerskim poslom.

Fero je ove godine zaustavljena u kvalifikacijama za US Open. Do sada u karijeri ima dve titule u singlu, a prošlog marta je imala najbolji renking u karijeri kada je bila 39. na svetu.

Najbolji rezultati na grend slemovima su joj četvrta runda Rolan Garosa, treća na US Openu i Australijan Openu i prvo kolo Vimbldona.

BONUS VIDEO: Serena Vilijams srušila Anet Kontavejt

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar