Pomoćni trener košarkaša Crvene zvezde i proslavljeni košarkaški as ima reči hvale za Jokića.

Nekadašnji reprezentativac Marko Simonović kaže da je Nikola Jokić u prethodnih nekoliko utakmica Srbije pokazao zašto je najbolji na svetu.

PROČITAJTE JOŠ:

Srbija je u petak uveče počela Evrobasket pobedom nad Holandijom 100:76, a Simonović je gostovao u emisiji „Dribling“ na portalu Nova.rs.

Prilično ubedljivo na kraju bilo je i veoma napeto u pojedinim momentima tokom prve tri četvrtine kada su Holanđani pogađali trojke kao na traci.

Jokić je na kraju bio najefikasniji u srpskom timu sa 19 poena, ali je više igrača bilo „dvocifreno“.

„Meni se generalno sviđa ta njegova filozofija, on voli dosta da trči i ‘napada u leđa’ što mi volimo da kažemo, bez obzira da li je primljen ili odbranjen koš. Da tu ima dosta tranzicije, da se menja strana, jedna, druga i mislim da to dosta opcija. Na sve to, kad imate igrače kao što mi imamo u ekipi, kada date Jokiću loptu gore na vrhu kapice, kako mi to zovemo, i onda oko njega možete da utrčavate i to“, kaže Simonović za naš portal.

Popularni Simon i iz iskustva zna kako izgleda kad se izborite za poziciju, a onda vas košarkaš poput Jokića „pronađe“ i „ispoštuje“.

„Zato su takvi igrači dobri, ne zato što daju poene, nego ostatak ekipe čine boljim. Igrao sam sa tim momcima, bukvalno te načini boljim nego što jesi. Ali kako to mislim? Jer, svako protrčavanje, svaki put kad ostaneš sam ti dobiješ pravovremenu loptu, ostaje ti da daš taj zicer, daš tu trojku, stvarno je bajka igrati s takvim igračima“, objasnio je Simonović.

Sportska kladionica Meridian je za Evropsko prvenstvo u košarci spremila najveće kvote – ukoliko još uvek nemate aktivan korisnički nalog registrujte se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije i dobićete 1.000 RSD BONUSA BEZ USLOVA!

Foto: Promo

BONUS VIDEO Simonović: Ne treba sada da igramo najbolju košarku nego u finalu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar