Foto: EPA-EFE/JASON SZENES

Jedna od najboljih teniserki svih vremena Serena Viliijams završila je profesionalnu karijeru.

Serena je pred US Open poručila da joj je to poslednji turnir i u trećem kolu je poražena od Australijanke Ajle Tomljanović.

PROČITAJTE JOŠ:

Posle pobeda nad Dankom Kovinić i Anet Kontavejt, Vilijamsova je izgubila sa 5:7, 7:6 (4) i 6:1.

Time je okončala karijeru u 41. godini, nakon 23 osvojene grend slem titule i pošto se jednom već vraćala tenisu posle porođaja.

Čak 27 godina karijere iza sebe je ostavila Amerikanka koja je uz sestru Venus krojila istoriju tenisa.

Mnogi mlađu sestru Vilijams smatraju najboljom teniserkom svih vremena, zbog čega je poraz od Tomljanovićeve bio u totalno drugom planu.

Serena je uprkos svemu, u tom meču spasila pet meč lopti pre nego je položila oružje i po svoj prilici i sopstvenim rečima, položila i reket.

Emotivne scene obeležile su meč na Flašing Medouzu, pa je sa razglasa puštena čuvena pesma Tine Tarner dok je Serena verovatno poslednji put tu mahala publici.

Vilijamsova je prvi put na US Openu osvojila titulu još daleke 1999. godine, a posle svega je rekla da je trebalo da ranije ove godine počne da se sprema, te da se „verovatno više neće vraćati na teren, ali nikad se ne zna“.

Zahvaljivala je i porodici i svima koji su učestvovali u njenom uspehu.

„Hvala svima koji su bili uz mene godinama, decenijama. O bože, stvarno su prošle decenije. Ali, sve je počelo s mojim roditeljima. Zaslužuju sve i zahvalna sam na njima. A ja ne bih bila Serena da nisam imala sestru koja se zove Venus. Ona je jedini razlog što je Serena ikada postojala“, rekla je mlađa od sestara Vilijams.

Pored 23 titule sa grend slemova, upisala je 367 pobeda na najvećim turnirima, što je rekord, ima četiri olimpijska zlata i ukupno 73 titule u karijeri. Osim toga, bila je i 186 nedelja na prvom mestu WTA liste, uzastopno.

Izjednačena je sa Kris Evert po broju titula na US Openu, šest, što je takođe jedan od rekorda koji će teško u godinama pred nama biti oboreni.

BONUS VIDEO: Serena Vilijams srušila Anet Kontavejt

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar