Foto: Tanjug/AP Photo/Hamish Blair

Novak Đoković i Filip Krajinović savladali su Miloša Raonića i Denisa Šapovalova sa 7:5, 7:6 (4) i tako doneli drugi bod i trijumf Srbiji protiv Kanade na ATP kupu (2-1).

Prvi bod Kanadi doneo je Miloš Raonić trijumfom nad Dušanom Lajovićem sa 6:3, 6:4, a rezultat je poravnao Đoković pobedom nad Šapovalovim sa 7:5, 7:5, te je pobednik morao da bude odlučen nakon meča u dublu.

U prvom setu dubla smo videli veliku borbu dugu 40 minuta u kojoj su trijumfovali naši momci.

PROČITAJTE JOŠ

Najveći ispit su Krajinović i Đoković imali u trećem gemu kada su spasli jednu brejk loptu.

Ovo je samo podiglo naše momke koji su zaigrali znatno bolje. Od tog momenta su konstantno menjali taktiku i tako zbunjivali rivale sa druge strane mreže.

Odlučujući je bio 11. gem koji je pripao našim momcima. Poveli su sa 40:0, a onda realizovali drugu brejk loptu.

U sledećem gemu su samo potvrdili stečenu prednost.

Nakon ovog seta usledio je medicinski tajm-aut tokom kog je ukazana pomoć Filipu Krajinoviću. Našao se na zemlji zbog, pretpostavlja se, problema sa leđima, ali na sreću mogao je da nastavi susret.

U drugom setu su srpski teniseri bili još jednom sjajni, ali nikako nisu uspevali da slome otpor rivala. Imali su čak pet brejk lopti, ali se Kanađani nisu predavali i uvek su uspevali da se izvuku.

Iako su i Šapovalov i Raonić poznati kao dobri serviseri, teniseri Srbije uspevali su da ih stave na paklene muke.

Pri rezultatu 5:4 za Kanađane u drugom setu, nakon propuštene brejk lopte na servis Raonića, Đoković je nervozan katapultirao loptu visoko u tribine.

Na kraju se ušlo u taj-brejk, a Đoković i Krajinović su sjajno otvorili ovaj deo igre sa tri vezana poena.

Nakon nekoliko gemova nervoze vratio se osmeh na lice naših igrača u tom momentu, a onda je Raonić izveo akrobatski volej kojim je smanjio rezultat na 3:2.

Usledila je dupla greška Krajinovića, nakon koje su igrači otišli na mini odmor do klupe i savete od selektora Viktora Troickog.

U trenucima kada je delovalo da su Kanađani uhvatili pravi ritam Raonić je odservirao brzinom od 223 kilometara na čas, a Krajinović je odigrao sjajan ritern za 5:4. Ovo je dotuklo rivale, koji su izgubili i sledeća dva poena jer su obe lopte „zakucali“ u mrežu.

Naši teniseri su trijumfovali, a već u četvrtak u ponoć ih očekuju mečevi sa Nemačkom u okviru grupe A.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare