Dramatičan meč Novaka Đokovića i Danila Medvedeva završen je posle dva seta.

Ali, ne onako kako bi svako očekivao, pošto je ruski teniser nakon taj-brejka drugog seta naprasno predao polufinale Astane srpskom teniseru.

PROČITAJTE JOŠ:

Posle oko sat i 40 minuta tenisa, meč je završen sa 4:6, 7:6 (6) u korist srpskog igrača, a Medvedev se požalio na povredu aduktora.

Zbog toga je morao da se povuče, ali ne pre nego su obojica odigrala fantastičan taj-brejk.

Otvorio ga je Medvedev sjajnim drop-šotom posle kog je Novak izbacio lopticu u aut. Nole je uzvratio vanserijskim lobom posle kog je tražio podršku od publike za 1:1.

Skraćena lopta posle novog drop-šota, dijagonala i pa onda izlazak napred na mrežu i 3:1 za Srbina. Opet drop-šot i savršen viner doneli su mu 4:1 i skandiranje publike: „Nole, Nole“.

Medvedev se u tim trenucima nije još predavao. Pogodio je fantastičan bekhend, uspeo da izjednači na 5:5 odličnim volejem i bekhendom posle drop-šota.

Novak je nakon toga došao do set-lopte, Medvedev ju je poništio greškom Đokovića koji je pogodio mrežu za 6:6.

Usledio je precizan udarac u ugao terena, posle kog je Đoković morao da odigra i smeč za set-loptu, da bi spektakularan taj-brejk, a ispostaviće se i meč, bio završen greškom Medvedeva.

Odmah posle toga je Rus ostavio Srbina u neverici jer je rekao da ne može da nastavi meč, pa će Novak u nedelju u finalu igrati sa Stefanosom Cicipasom od 12.30.

BONUS VIDEO: Novakov reket poleteo ka publici, posvađao se sa sudijom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar