Stefanos Cicipas
EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Stefanos Cicipas se malo opustio u izjavama o Novaku Đokoviću i ATP sceni, pa je dozvoli sebi da ispadne smešan već na startu Vimbldona.

PROČITAJTE JOŠ

Grku kao da nisu bile dovoljne lekcije iz prošlosti protiv Novaka, poslednju je dobio u finalu Rolan Garosa, izgubivši posle 2-0 u setovima.

Imao je pobedu u džepu, izbio mu je Novak savršenim nastavkom meča, čime je došao do 19. Grend slem titule.

Da „mnogo zuji, a malo meda daje“, Cicipas je potvrdio pred nastavak GS sezone na travi.

„Novak je kompletan igrač i ima veliki potencijal da osvoji zlatni slem. Mlađa generacija tenisera, iako sebe više tu ne svrstavam, gladna je titula i želi da ponovi nešto takvo jednog dana. Tu smo da ga zaustavimo i da na neki način stavimo tačku na njegov san“, rekao je Cicipas pred turnir.

Sebe ne svrstava u mlađe tenisere, ali je pokazao da nema zrelost najuže elite teniskog sporta.

Izbacio ga je Frensis Tijafo već u prvom kolu, i to sa 3-0 u setovima, a upravo od Tijafoa je nešto mogao da nauči.

Frensisu je ovo prva pobeda nad top 5 igračima, a rekao je da čak ne želi da se unapred „gura“ u vrh, niti da preti bilo kome.

„Nikad neću biti kao Cicipas ili Medvedev. Ti momci su drugačiji. Ali mogu da budem ja na najbolji način koji znam“, rekao je Tijafo, a Cicipas je potvrdio da ponekad ne ume da ukroti želju da prozove Novaka.

Posle poraza Novaka u Monte Karlu od Danijela Evansa, pokušao je da bude duhovit aludirajući na povredu Đokovića u Australiji.

Stefanos Cicipas
Foto: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

„Ako neko igra dobro i pobeđuje, onda zaslužuje da bude tu gde jeste. U ovom slučaju je jasno da je Novakov poraz iznenađujuć. Svi su bili iznenađeni. Evans je igrao vrlo dobro u učinio je sve da ga pobedi. Ali dobro, bilo je takođe iznenađujuće kada je Australiju napustio sa titulom, iako je tvrdio da je bio povređen. Trenutno se ne sećam gde je imao tu povredu, noge, stomak“, rekao je tada Cicipas.

Na finalu Rolan Garosa, pokušao je da ukrade jedan poen Đokoviću, tako što je sudiji pokazivao pogrešan trag, pa je sudija silazila i pokazala da ipak to nije taj trag, i da poen pripada Novaku.

Onda je nekoliko puta proveravao gde je pala loptica, dobacivao sudiji i reketom nezadovoljno mahao, kada mu je rečeno da nije u pravu.

U četvrtom setu, pravio je duže pauze između gemova i sedeo je na klupi, iako je Novak bio već spreman da servira. Pokazao je da nije spreman da fizički i kondiciono parira daleko starijem teniseru, a sve je „nadogradio“ izjavama za koje još nema dovoljno „kredita“ i osnova, kao teniser koji još nije ni osvojio Grend slem.

U međusobnim duelima, Novak vodi sa 6-2, izgubio je samo u prvom duelu 2018. na ATP Mastersu u Kanadi, u osmini finala, zatim u Šangaju 2019. u četvrtfinalu.

Na ATP Mastersu u Madridu, Parizu i u Dubaiju u finalu, Novak je bio bolji, zatim je vezao pobede na Rolan Garosu, u Rimu i još jednom na Rolan Garosu.

Pet puta uzastopno je Novak pobeđivao, i to na daleko važnijim turnirima. Za sada, deluje da će Cicipas morati da stavi tačku na sopstvene preuranjene izjave.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare