Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Dijego Švarcman je zabeležio i drugi poraz na ATP Tur finalu u Londonu. I dalje ima teoretske šanse da se plasira u polufinale, a posle meča pričao je i na temu povratka Novaka Đokovića u trku za ATP savet.

Argentinac je u prvom meču dana u grupi „Tokio 1970“ izgubio od Aleksandera Zvereva sa 6:3, 4:6, 6:3 i sada zavisi od ostalih rezultata.

PROČITAJTE JOŠ:

Ukoliko Dijego pobedi u poslednjem kolu Danila Medvedeva sa 2:0, a Novak Đoković dobije Medvedeva i Zvereva istim rezultatima, Argentinac bi se plasirao u polufinale i s jednim trijumfom u grupi.

PROČITAJTE JOŠ: Britanci: Šok, Novak opet u igri za predsednika ATP Saveta

Dešavalo se tako nešto i ranije, tako da to ne bi bilo iznenađenje, jer je i gem količnik taj koji ume da bude presudan.

„Srećan sam jer je malo nedostajalo da napravim preokret. Meč je brzo krenuo u njegovom smeru u prvom i početkom drugog seta. Onda sam pronašao način da dobijem nekako taj drugi set i da se borim u trećem. Mislim da je Saša zaslužio pobedu, pre svega jer je igrao bolje od mene u ključnim momentima. Mislim da je servis bio ta razlika u trećem setu, ne i u prvom“, rekao je Dijego.

Upitan je i šta misli o najavama povratka Novaka Đokovića i Vaseka Pospišila u ATP Savet igrača.

„Želim da budem jasan. Ne želim da se borim protiv ATP. Želimo samo da se čuje naš glas. Novak i Vasek žele da budu u Savetu jer bismo tako imali naš glas“, rekao je Švarcman i naglasio da bi PTPA i dalje nastavila sa radom i borbom za prava igrača.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar