Foto: AP Photo/Hamish Blair

Jan-Lenard Štruf savladao je Dušana Lajovića sa 3:6, 6:3, 6:4 i tako doneo prvi bod Nemačkoj protiv Srbije u grupi A ATP kupa..

Drugi srpski teniser na ATP listi je zauzeo mesto na terenu i pored toga što je prvobitno bio najavljen Filip Krajinović.

PROČITAJTE JOŠ

Organizatori su samo pola sata pre početka susreta saopštili da će Lajović igrati protiv drugog reketa Nemačke.

Trenutno 26. teniser sveta je u prvom setu posao završio za samo 34 minuta, a malo je nedostajalo da on bude i brže odlučen.

Od prvog minuta se videlo da će Štruf šansu tražiti kroz dobre servise i volej udarce, ali se Lajović brzo navikao na ovaj stil igre.

Meč su sa osmehom posmatrali Novak Đoković i Krajinović.

Igrao se gem za gem do šeste ovakve deonice, kada je naš as iskoristio prvu brejk loptu, a onda bez previše drame set priveo kraju.

Štruf je bio sve nervozniji, iako je već u sledećem gemu imao jednu brejk loptu. Lajović je tada sjajno odservirao jedan „kik“ servis i osvojio taj gem, a mogao je završi posao već u sledećem gemu kada se Štruf vratio nakon 0:30.

U poslednjem gemu je Nemac imao još jednu brejk loptu, pre nego što je Lajović poveo sa 1:0.

Drugi set je doneo još žešću borbu dva tenisera, a prava je šteta kako Lajović nije uspeo da napravi brejk u trećem gemu ovog seta. Imao je 40:0 na servis rivala, a onda nanizao nekoliko grešaka.

Ceh je platio reket koji je Dušan razbio o zemlju, a nastavilo se sa igranjem po principu gem za gem.

U sedmom gemu je Štruf još jednom spasao brejk loptu, a onda se desio potop našeg asa.

U sledećem gemu je izgubio sve poene na sopstveni servis, te je Štrufu ostalo da odservira za dobijanje drugog seta.

I to u momentima kada je delovalo da nije ni blizu šanse da ugrozi Lajovića, koji je nakon propuštenih brejk šansi psihički pao. Štruf je set završio sa 11 zaredom osvojenih poena!

Drugi set je bio čista suprotnost prvog samo po pitanju pobednika jer je takođe završen rezultatom 6:3, osvojio ga je igrač koji je prvi servirao i trajao je 34 minuta,

Nakon ovog seta je usledio medicinski tajm-aut tokom kog smo videli koliko je problema sa žuljevima imao Lajović. Pravio je bolne grimase dok mu je ukazivana pomoć, a najveći problem je bio žulj na palcu desne noge.

Ipak, stisnuo je zube i odigrao i treći set u kome se igrao gem za gem. Sačuvao je brejk loptu Srbin u trećem gemu, ali ne i u sedmom posle kojeg je Štruf došao do prednosti od 4:3.

To nije omelo našeg asa koji je ekspresno odgovorio brejkom nakon niza vinera u ovoj deonici.

Ipak, serija brejkova na obe strane se nastavila, te je Nemac stigao na samo gem od osvajanja meča. Nakon 30:30 Štruf je vezao dva vezana poena i tako napravio veliki korak ka trijumfu.

U poslednjem gemu na susret je Lajović propustio dve prilike za brejk, dok je Štruf realizovao prvu meč loptu i doveo veliku prednost Nemačkoj u ovom meču.

Podsetimo, pobednik ovog duela će izboriti plasman u polufinale, a uskoro se očekuje da na teren izađu Novaka Đoković i Aleksnader Zverev.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar