Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Gotovo da je nemoguće zamisliti dan bez bar nekog vida provokacije na račun Novaka Đokovića, a ni današnji nije bio izuzetak.

Đoković se, po isteku karantina, priprema za Australijan open, ali istovremeno mora da se suočava sa konstantnim, i čini se bezrazložnim, provokacijama što od strane rivala, što od strane medija u Australiji.

Nakon što mu je jedan novinar poželeo da dobije koronu, australijska redakcija portala „Yahoo sports“ je preuzela „primat“ kada su u pitanju napadi na Đokovića.

PROČITAJTE JOŠ...

Tako je u tekstu u kom se govori o odluci (doduše, prinudnoj) da linijske sudije zameni tehnologija posebna pažnja usmerena na Đokovića.

Naravno, povod je incident sa US Opena, kada je Đoković u naletu nervoze tokom prvog seta protiv Pabla Karenja Buste udario lopticu tako da je pogodila linijskog sudiju Lauru Klark.

„Đokoviću ispunjena želja nakon skandala na US Openu“ je podnaslov ispod kog su ljubitelji „belog sporta“ mogli da se podsete ovog Novakovog ispada, nakon kog je aktuelni „broj jedan“ zatražio da bude uvedena tehnologija umesto ljudi:

„Mnogo ljudi me je kritikovalo jer sam rekao da bi trebalo da uzeti u razmatranje zamenu sudija tehonlogijom. To mišljenje imam već nekoliko godina, i nema veze sa diskvalifikacijom sa US opena. Nisam neko ko previše voli tehnologiju i ko ne može da živi bez nje, ona je u nekim stvarima otišla predaleko, ali ako tenis može da učuni preciznijim i efikasnijim, zašto da ne“, rekao je Đoković nedugo po turniru u SAD.

I taj deo bi bio sasvim u redu, da nije ostalo zabeleženo ono što je ranije stajalo u opisu ovog teksta.

Foto: au.sports.yahoo.com

 

„Novak Đoković na Australijan openu neće biti diskvalifikovan zbog udaranja linijskog sudije“ stajalo u opisu ovog teksta, pre nego što je taj deo promenjen.

Još jedan u nizu u najmanju ruku bepostrebnih „udaraca ispod pojasa“ od strane javnosti u Australiji, a na račun najboljeg tenisera planete…

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram