Foto: EPA-EFE/Szilard Koszticsak

Ukrajinac Serhij Stahovski, trenutno 169. igrač na ATP listi, otkrio je da mu je 2009. godine ponuđen veliki novac da namesti meč.

“Kada sam bio na Australijen openu, ponuđeno mi je 100.000 dolara da izgubim u prvom kolu protiv Arnoa Klemona. Dvojica su mi prišla u ime “investitora”, izjavio je Stahovski za jednu ukrajinsku televiziju.

Momak iz Kijeva je na kraju izgubio meč i to posle prekreta Francuza. (3:6, 6:2, 6:4, 2:6, 1:6) posle nepuna tri i po sata. Ali, ne zato što je bio potkupljen.

“Izgubio sam na kraju, pošto sam poveo 2-1 u setovima. Da sam prilikom izlaska sa terena video nekog od njim, mislim da bih ih udario reketom.”

Ukrajnac koji j svojevremeno bio 31. igrač na svetu, prijavio je slučaj Jedinici za integritet tenisa (TIU). Ali nije bilo neke vajde.

„Posle meča otišao sam u TIU. Pitali su me ko je. odgovorio sam: Čekajte, da li ste spremni da zaštitite porodicu? Budući da je jedan (od tih dvojice) bio samo glasnk, ljudi iznad njih su opasni, a moja cela porodica je u Ukrajini’. Odgovorili su da ne mogu ništa da garantuju”, objasnio je Stahovski kako je zatvorena knjiga…

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar