Foto: Nova.rs

Znali smo i pre početka ovog dana da nas čeka potpuna ludnica u samo tri ili četiri sata. Tri srpska tenisera su po planu trebalo da budu na terenima u isto vreme. E, da samo na vreme pronašli način da se kloniramo sve bi bilo utoliko lakše.

Grafika: Slađana Đermanović

Ovog puta nam ni eksperiment sa ovcom Doli ne bi pomogao, nije postojala nijedna opcija po kojom biste mogli barem delimično na miru da odlgedate tri susreta.

PROČITAJTE JOŠ

Provešću vas u jednu pisanu šetnju Vimbldonom. Najpre, kada uđete na bilo koju kapiju čekaju vas detaljne mere obezbeđenja. Ako nosite torbe moraćete da ih otvorite da provere da nema ničega unutra, a čak ni ženske tašne, pismo torbice i kako god da se već zovu nisu ostale imune.

Nakon toga ulazite u nepreglednu masu ljudi, a po pravilu se kreće samo jedan manji deo ljudi. Kada ih locirate počnete da tražite mesto. Ukoliko zakasnite na neki meč moraćete da stojite na prstima, da virite iza zelenila ili da se nadate da se neki gospodin neće navaliti do kraja, pa da od šešira ne vidite teren.

Foto: Nova.rs

I tako je svuda na svakom terenu, osim na onim najvećim. A najveći su pak priča za sebe, pa da vam dočaram kako je izgledalo biti na Centralnom terenu. Dobacivanja se čuju savršeno jasno, a tek ponekad uspem da vidim da neko maše malenom zastavicom Srbije. Ipak, kako mi se slika nakon zumiranja šest puta doslovno raspada, to ne možete da vidite. Nekada ću imati sreću i da sednu bliže mene.

Tokom čitavog meča navijači učestvuju aktivno, tu su uzvici oduševljenja i razočarenja. Tu su dosetke, poruke igračima, gužvanje da se što pre sedne na mesto. Opomene sudije… Ma, čega god možete da se setite bilo je tu.

Foto: Nova.rs

Zanimljivo da je u jednom trenutku i Kokinakis u poslednjem gemu na susretu ušao u razgovor sa navijačima. Kako je to već običaj među mlađim teniserima….

„Nateraj ga da se naradi za prolaz“, doviknuo je jedan navijač.

Kokinakis je uzvratio „Šta misliš da radim ovde?“ i raširio ruke.

Bilo je tu mnogih povika „Idemo, Nole“, „To, brate“, „Doktore“, ma čega god možete da se setite. Doduše bilo je to od nekolicine istih glasova, ali ne znači da je bilo manje zabavno.

Foto: Nova.rs

Možda zvuči to izuzetno neobično kada se zna kakav je tretman Đoković imao u finalu Vimbldona 2019. godine protiv Rodžera Federera (svi se sećamo dame sa podignutim prstom), ali sada niko nije navijao protiv njega.

Navijači su aplauzom ispratili svaki njegov potez, a čak su u nekoliko navrata i ustajali da aplaudiraju Srbinu nakon sjajnog poteza koji bi izveo (poput ona tri vezana voleja na mreži). Đoković je to prepoznao u toku meča, pa se na kraju i zahvalio publici.

Sada Đokovića u trećem kolu očekuje duel sa Miomirom Kecmanovićem koji je sa 3:1 savladao Alehandra Tabila. Srpski derbi usred Londona na Centralnom terenu Vimbldona. Još jedan razlog da se radujemo petku i početku vikenda.

Prijatelj specijala MaxBet.

BONUS VIDEO Novak Đoković lako preko Kokinakisa do trećeg kola Vimbldona

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar