Srpska Open Shop 2023
Foto: Nova.rs

Izbor je sveden, neki bi rekli i skroman, ali ima dovoljno razloga da se potroši novac. Ili, ipak, ne?

Dva su utiska kada uđete u prodavnicu. Pre svega zašto nema nigde nijedne cene? Zašto žele da se hvatam za stvari, a da ne znam koliko koštaju?

PROČITAJTE JOŠ

Drugi utisak je verovatno mali napad smeha. Nema cena to smo nekako i prihvatili, a onda se pojavljuje na jednoj stranici iscepanog rokovnika spisak artikala u prodavnici. I onda dolazite do petog reda. On je precrtan. Najeftiniji predmet u prodavnici je rasprodat već u ponedeljak. Zaista nestvarno.

Foto: Nova.rs

Sa spiska je precrtan magnet od četiri konvertibilne marke (oko 240 dinara) koji je ekspresno rasprodat.

Dakle Srpska Open Shop nije baš ogledalo savremenosti u prikazivanju artikala, iako oni ne deluju loše vizuelno. Postoji barem dva duksa koje bih i sam nosio mada je 90 maraka ili ti 5.300 dinara baš ozbiljna svota novca.

Foto: Nova.rs

Očekivano najtraženiji artikli uz to su privesci i kabanice koje koštaju po 300 dinara, a majice sa cenom od 3.600 dinara ne deluju kao preterano atraktivno rešenje za mnoge.

Ipak, stvari se kupuju i ljudi izlaze iz prodavnice sa predmetima. Uspomena na ovaj jedinstveni događaj će tokom godina dobiti dodatnu težinu. To najbolje znaju upravo na prostoru Balkana. I dalje se prodaju predmeti sa likom Vučka koji je bio maskota Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu 1984. godine.

Foto: Nova.rs

BONUS VIDEO Navijači skandiraju Đokoviću